facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for A3

A3

About

Välkommen till A3s Facebook-sida. Vi är här på Facebook mellan 8-17 på vardagar. Övrig tid nås vi på Mina Sidor, chat eller via mejlen [email protected]

Story

T3 är din norrländska teleoperatör. Vi levererar pålitliga bredbandstjänster och prisvärd telefoni. Vi är specialiserade på dagens och morgondagens
internettjänster och förespråkar därför fiber och telenät med mycket god kapacitet.
När du kontaktar oss kan du förvänta dig ett snabbt svar och pålitlig support. Ett rejält bemötande helt enkelt.



"Vi på A3 Företag erbjuder bredband, telefoni, växel samt IT-lösningar för företagskunder. Att driva det digitala livet framåt med pålitlig teknik, tjänster som underlättar vardagens problem, goda råd, och support när det som bäst behövs, är ett ansvar som vi, en av landets största bredbandsleverantörer, är glada över att ha."
Address: Umestans företagspark. Hus 12, våning 3., 90347 Umeå
City: Umeå
Zip Code: 90347


Opening Hours

Monday: 08:00 - 20:00
Tuesday: 08:00 - 20:00
Wednesday: 08:00 - 20:00
Thursday: 08:00 - 20:00
Friday: 08:00 - 20:00
Saturday: 10:00 - 14:00
Sunday: 10:00 - 14:00


related searches: a3 bredband omdöme, alltele, a3 driftstörningar, t3 bredband, a3 bredband kontakt, a3 kundservice, a3 sverige ab, a3 kundtjänst
Similar places near
Mobile Partner Mobile Partner 264 meter Skarp service, stor passion – det är vad som driver oss på Mobile Partner. Sedan 2010...
Konftel Konftel 900 meter Översatt av Google Riktigt bra produkter, har använts i 20 år och blir bara bättre! ...
Stjärnafyrkant Umeå Stjärnafyrkant Umeå 2 km Bra och kunnigt folk här.
Reviews
Gör inga affärer med detta företag utan att först grundligt läsa igenom deras avtalsvillkor, speciellt det som avser uppsägning av avtalet. Jag bedrev verksamhet i Stockholm som jag blev tvungen att ändra inriktning på och flyttade ut ur lokalerna. Jag var i kontakt med A3 för att höra om avtalet kunde pausas eller mot avgift avslutas i förtid men dom var helt oresonliga. Det ända jag kunde göra enligt dom var att överlåta avtalet på nästa hyresgäst eller flytta tjänsten till en ny adress. Någon ny hyresgäst finns efter 1 år och 2 månader fortfarande inte så någon överlåtelse har inte varit möjlig och att flytta tjänsten till en ny adress går inte då det inte finns någon. Fibern var redan installerad och bekostad av mig via den tidigare bredbandsleverantören så det finns rimligtvis inte heller några övriga kostnader som skulle behöva täckas av den återstående avtalstiden. Hade dom varit resonliga så hade jag kunnat rekommendera A3 men deras paragrafrytteri och totala avsaknad av förståelse för att oförutsedda händelser kan inträffa gör att jag avstår. LÄS VILLKOREN och begär ändring av det ni inte gillar, går dom inte med på det så välj annan leverantör.
T3 eller A3 som de nu heter. Hänvisar sina påståenden till avtalet och när avtalet inte styrker deras påståenden så blev Jonny väldigt otrevlig och avslutade konversationen. Har aldrig varit med om så fruktansvärt otrevlig och arrogant kundtjänst. Svarar snäsigt med motfrågor och säger att han inte kan rå för att jag inte förstår bättre. Sitter i detta nu och jämför priset på andra leverantörer. Vilket inte ens var min avsikt när jag kontaktade kundtjänst. Bad Jonny att avbryta min pågående uppgradering och meddela mig hur lång uppsägningstid jag har men han sitter bara och öppnar meddelandena och läser men skiter i att svara.
Värdelöst företag. Har suttit i telefonkö i 1h och 40 minuter och fått prata med två människor, varav en pratade dålig svenska och väntar nu på att säga upp min tjänst hos den tredje människan. Fick heller inte svar i chatten på mina frågor. Välj någon annan internetleverantör.
Efter många upprepade försök att få fakturan via post lovad detta då mailfakturorna kommer fram skickar dom endast andra påminnelsen i brevlådan. När jag pratar med dom vi flera tillfällen säger dom att dom inte kan se att jag haft kontakt med dom om detta innan. Dom även vägrar att ta tillbaka försenings avgifter. Så det är rent lurendrejeri Undvik detta företag!
Förstår inte hur en ISP kan ha så mycket driftstörningar. Går ner för mig samt mina grannar nån gång i månaden i snitt vilket är SJUUUKT dåligt 2018. Vår förening kommer att byta så fort avtalet går ut.
Oerhört dålig internettjänst och kundtjänst. Har upplevt störningar i internet ända sedan jag bytte till A3 från min tidigare leverantör. Kundtjänsten är extremt dålig både via telefon och mail. Via telefon är de otrevliga och via mail svarar de överhuvudtaget inte, om man inte kontaktar flera avdelningar. Kommer byta leverantör så fort det bara är möjligt!
Bedrövlig de ringde upp och pratade om en tredjeparttjänst de hade och avslutade med att jag kunde kolla upp den på nätet. En stund senare fick jag ett mail om att jag tydligen hade beställt tjänsten. De försöker in i det längsta tolka ordet "intresserad" som att det är ett bestämt jagodkänner och vill ha beställa, ja intresserad av att kanske kolla upp på nätet. Roliga är att nissen pratade om cmore men på mailet stod det viaplay.
Bisarrt dålig kundtjänst. Efter samtal i 2,5 timme!! för att bara byta abonnemangsform med extremt många vidarekopplingar så gav jag till slut upp då de inte klarade av denna enkla uppgift.
Dem må vara billiga men se upp för konstanta försök att vilseleda och ta för mycket betalt. Efter försening av deras tjänst och en aviavgift som dem redan skulle tagit bort så fortsatte dem att ta fullpris trots utlovade månader med halva priset. Kundservice var INTE intresserad av att behålla sina kunder.
Helt värdelösa, ostabilt och opålitligt internet, ligger nere väldigt ofta. Om du ska spela eller liknande är det bättre att köpa ett 4G, för man vet aldrig när det börjar krångla här..........
Comment on this business

to add A3 map to your website;