facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Aguélimuseet

Aguélimuseet

About

Aguélimuseet har Sveriges enskilt största samling av verk av Ivan Aguéli.
Vi visar även tillfälliga utställningar.

Alltid fri entré!

Aguélimuseet är medlem i Sveriges Konstföreningar.

Story

Ivan Aguéli (1869-1917) var konstnär och världsmedborgare. Med sitt kompromisslösa sätt utvecklade han ett måleri som var unikt för sin tid och blev fundamentet till det som vi idag kallar modernismen. Aguéli fångade ljuset på ett sätt som ingen annan och hans måleri står i stark kontrast till det kaotiska liv han levde. På Aguélimuseet visas den största samlingen av hans verk – här kan man på nära håll stifta bekantskap med målargeniet från Sala.

Förutom Aguélis verk innehåller samlingen verk av många andra konstnärer bl.a. Vera Nilsson, Karl Nordström, Prins Eugen, Sven X:et Erixon, Richard Bergh, Carl Milles, Helmer Osslund, Stellan Mörner, Henri Toulouse-Lautrec, Carl Wilhelmson, Edvard Munch, Karl Isakson, Helene Schjerfbeck, Carl Kylberg och Maj Bring.

Aguélimuseet är medlem i Sveriges Konstföreningar.
Med stöd från Sala kommun, Kjell och Märta Beijers stiftelse och Sala Sparbank.



"Stängt för renovering öppnar igen 29 april 2023, se hemsidan för mer info.Upplev den största samlingen verk av Ivan Aguéli. I vår konsthall varvas samtidskonst med tematiska utställningar med konst från historien. Alltid fri entré."
Address: Vasagatan 17, 733 38 Sala
Phone: 0224 138 20
City: Sala
Zip Code: 733 38


Similar places near
Aguélimuseet Aguélimuseet 20 meter Ett litet vackert museum med många tavlor och tillmötesgående personal.
Reviews
liten yta men för en konstnär tycker utställningen är för enkel behöver ett modernare uttryck. Jag blir inte gripen och berörd men jag borde blivit det.
Mycket trevlig personal som både visade och berättade om konstverken. Det fanns både foton och målningar/teckningar. Kaffe och kaka/bakelser finns på caféet till ett förmånligt pris.
Ivan Aguéli är en spännande konstnär och roligt att få lära sig merTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Ett mkt litet och oansenligt museum i vacker miljö. Rätt så rörigt, och jag vet inte mer om Ivan Agueli än jag gjorde före besöket, tyvärr...
Här finns många av Ivan Aguélis konstverk, värt ett besök om man är i Sala någon gång! Det är fri entré också, så det är bara att komma in när drt är öppet. Dock så är antalet personer per lokal begränsat till 15 personer p.g.a COVID-19.
Intressant utställning av Ivans verk och bakgrund. Spännande med en sådan berest lokalprofil. Gratis, men de tar emot frivilliga donationer. Går att både swisha och lämna fysiska pengar. Finns även visst material att köpa på plats. Toalett finns. Ett café huserar i samma byggnad, som även agerar galleri. Tyst och lugnt.
Intressant ställe. Träffade en trevlig herre som berättade om Sala.
Har haft många fina stunder här och känner mig alltid välkommen.
Ett mycket intressant museum för den som är intresserad av Salas mest namnkunniga konstnär.
Trevlig miljö, trevlig konst och ett gott café med. Skulle kunna förbättras en aning!
Comment on this business

Directions to Aguélimuseet with public transportation


Sala Fiskartorget 80 meters
467
60
61
62
63
64
65
66
SilverExpressen
Silverlinjen
Fiskartorget (Sala) 90 meters
848
Kungsgatan (Sala) 210 meters
848
Sala Kungsgatan 220 meters
60
65
Silverlinjen
Sala station 220 meters
848
962

to add Aguélimuseet map to your website;