facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ahlafors Bryggerier

Ahlafors Bryggerier

About

Ett av Sveriges första mikrobryggerier i lilla samhället Ahlafors 25km norr om Göteborg. Ett naturnära bryggeri med många spännande cider och ölsorter.

Story

Så startade vi

Idén vakande till liv bland ett antal män som brukar träffas i bastun varje fredag och dricka pilsner. Vi började undersöka möjligheterna att starta ett mikrobryggeri och sammankallade snart till ett möte.

Så småningom anslöt 200 st och tillsammans med ett banklån hade vi ett erfoderligt kapital för att starta ett aktiebolag.

Därmed hade karusellen rullat igång. Bryggeriet fick sin hemvist i Ahlafors fabriker, ett nedlagt spinneri. En lokal rustades upp av alla som kunde avvara tid till att förstärka golv, bygga väggar m.m. Sedan började vi att söka olika sorters tillstånd från myndigheter började sökas (byggnads-, miljö- och hälsoskyddsnämnden).

Även utrustning skulle införskaffas och vi lyckades via ett studiebesök köpa en begagnad anläggning från Källefalls bryggeri, med denna följde också deras gamla bryggmästare Patrik Holmquist. I denna stund hade vi inte råd med att köpa någon tappningsmaskin varför ölen skickades i tankbil till Sofiero där denfiltrerades, pastöriserades och tappades i glasflaskor.

I början var det tänkt att bryggeriet skulle vara rikstäckande och leverera öl till systembolag som så önskade. Detta medförde dock en så stor kostnad och därför har bestämde vi att ölen bara ska vara tillgänglig i Västsverige. Vi levererar också öl till restauranger i form av fatöl.

Året var 1996 och månaden var juni när bryggeriet introducerade sin första produkt, Ahlafors Ljusa, på systembolaget. Lagom till julen 1996 kunde Ahle julöl och Ahle Ale levereras till butikerna. Testpaneler och ölkännare gav dessa tre drycker ett mycket varmt mottagande. Bryggeriet var och är småskaligt med ett fåtal anställda. Arbetet utförs på frivillig basis och helt ideéllt.

Address: Fabriksvägen 2, 449 50 Alafors, Västra Götalands Län, Sweden
Phone: 0303-741890
City: Alafors
Zip Code: 449 50



related searches: Gamla Alafors, Hyra in sig på bryggeri, Alafors historia, Ölprovning Kungälv, Beställa öl med egen logga, Profil öl
Similar places near
Ahlafors Bryggerier Ahlafors Bryggerier 65 meter Bättre än så här blir det inte.
Alafors Ink Alafors Ink 648 meter
Reviews
Har trevliga ölprovningingskvällar. Måste dock förbokas. Trevlig och kunnig personal
Vi var i Pelarteatern och det är en mycket fint festlokal.
Besöket på bryggeriet va trevligt
Kanon öl å cider
Ales godaste öl.
En givande plats
Comment on this business

to add Ahlafors Bryggerier map to your website;