facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Akar MC Hölö

About

Bikerklubb där vi åker V-Tvilling

Story

HISTORIK!

Det tog inte mer än ett knappt år efter det att WILDBOARS MC (1989 – 2003) lagts ner så började det snackas hojklubb. Orsaken till att det börjat rycka i liket var en kombination av nostalgi och ett tillskott av hojåkare med bikerpotential i metropolen HÖLÖ. - Se köra i gång en klubb igen? - Ja för fan, vi kör ju hoj och drar bira tillsammans redan nu! Så löd startsignalen till bildandet av AKAR MC 2004 då Flaskis, Hasse och Micke satt och spånade! Processen var igång!

En koll av Flaskis med de tidigare WILDBOARS gubbarna Furenholm, Jerker, Sören ,Tore och Tummen gav, efter en del tjat, 100% utdelning. Dessa tillsammans med nytt blod i form av Svenne samt Johan blev vi 10 proppar, av vilka huvuddelen åkt hoj sedan 70 talet.


Men vårt namn då?

Efter koll med Sillen så fick vi beskedet att WILDBOARS MC inte var att tänka på då nedlagt är och förblir nedlagt! Efter tandagnisslan, beslutsvånda, omröstningar och blodvite blev det beslutat att AKAR MC var namnet som gällde! AKAR föreslogs av Micke som hittade det i en historieskrift om HÖLÖ där det stod att man funnit ordet AKAR på runstenar med i grunden till HÖLÖ gamla kyrka. AKAR betyder åka, fara, resa på fornnordiska.

Å centerpatchen?

Anknytningen till fornnordisk kultur i centerpatchen blev naturlig i och med betydelsen av AKAR. Johan fick uppdraget att ta fram några förslag som efter en del trix godkändes.

Lokalen!

Efter resultatlösa räder bland kåkar och lador i HÖLÖ fick Tummen nys om att en stor del av den enda industrilokalen i HÖLÖ skulle bli ledig inom en snar framtid. Under tiden dracks det kopiösa mängder alkoholhaltiga drycker till förskräckligt hög rock, i en friggebod vid Brobyskola! När vi äntligen fick nyckeln till nya lokalen så var det "bara" att fatta verktygen och börja förvandla ett plåtfodrat jätterum till ett andra hem med bar, scen och bås – resultatet är vi djävligt nöjda med. Slitet med övriga delar av byggnaden som vi skall inreda till gästrum, samt maskin, svets och lackutrymme pågår.

Micke
VP AKAR MC

Address: Industrivägen 1, 15371 Hölö, Södermanlands Län, Sweden
Phone: 0855157415
City: Hölö
Zip Code: 15371



related searches: Akar mc hölö age, Akar mc hölö son
Reviews
Bra klubb stort utbud på pilsner
Go klubb med goa Bikers.
Ett trevligt avslut på en åktur
Kanoners gubbar! Mycket trevlig lokal!!
Goa gubbar i hela klubben..
Bra folk där
Härligt folk och fin miljö
Trevliga bikers i suveräna lokaler
Äkta bikers chopper power
Bra grabbar helt enkelt
Comment on this business

to add Akar MC Hölö map to your website;