facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Alba Show Chorus

Alba Show Chorus

About

www.albashowchorus.se

Story

Alba Show Chorus är en show- och barbershopkör för kvinnlig fyrstämmig sång. Vi blandar gärna många olika musikstilar och bjuder på en repertoar på alltifrån finstämda svenska visor till svängiga jazztoner à capella.
Kören startades 2004 och består av ett gäng glada tjejer. De flesta av oss har en hel del sångerfarenhet. Förutom att vi sjungit barbershop i kör tidigare är det många i kören som även sjunger i kvartett. Gissningsvis har vi tillsammans minst 300 års erfarenhet av barbershopsång.

Vad är barbershop?
Barbershop fick sitt namn från att karlar som väntade på sin tur i ”raksalongen” fördrev tiden med lite mysig stämsång à capella, dvs utan instrument. Rösten fick fungera som instrument. Den här sångformen kommer från USA och självklart fanns det ett helt gäng tjejer som inte var sena att själva vilja sjunga barbershop.
Stämmorna är tenor, lead, bariton och bas. Det här var det enkla sättet att beskriva barbershop. Vi som sjunger barbershop arbetar inte bara med sångteknik, utan även med hållning, andningsteknik, vokalbildning och koreografi. Ett syfte är att producera övertoner, toner som hörs utan att det är någon som sjunger dem. Ett annat syfte är att ge publiken en upplevelse utöver det vanliga! Om du vill veta mer om barbershop kan du exempelvis besöka Nordic Light Regions hemsida.

Vårt arbetssätt
Förutom våra ordinarie onsdagsrep i Bildas lokaler i Värtahamnen pågår alltid en mängd aktiviteter. Alba Show Chorus bygger sin verksamhet på teamwork. Vi hjälps alla åt med de uppgifter som får verksamheten att flyta. Vi ror båten gemensamt!

Världsklass!
Vi är alla medlemmar i Sweet Adelines International, SAI, en världsomspännande utbildningsorganisation för kvinnlig barbershop. Nordic Light Region #32 är den nordiska regionen inom SAI och inom regionen håller man varje vår regionala tävlingar för både körer och kvartetter.
Vinnaren får på hösten året efter åka till det årliga konventet i USA, där det hålls tävlingar för alla vinnande körer och kvartetter från alla regioner runt om i världen. Inte mindre än två gånger har Alba Show Chorus kvalicificerat sig till dessa tävlingar och dessutom tagit guld i Harmony Classics, åren 2007 och 2011! Vi håller världsklass!
I maj 2013 vann vi de nordiska mästerskapen i kvinnlig barbershop i Karlstad och fick förutom guldmedalj därmed även biljetten till världsmästerskapen i Baltimore, USA, där vi fick en hedervärd 15-e plats.
Nästa mål är nordiska mästerskapen i Karlstad 2015 med hopp om att tävla i VM i Las Vegas 2016.

Repertoar
Alba har en bred repertoar! Vi älskar att uppträda och har alla möjligheter att sätta ihop en lämplig repertoar till det aktuella sammanhanget. Dessutom har vi flertalet kvartetter inom kören som kan bidra med sina olika stilar och arrangemang.

Alba Show Chorus is a female show- and barbershop chorus. In addition to barbershop (which is not only a style of a capella singing, but also a sport where Alba has scored two international gold medals), we also sing music from many other genres. On our repertoire you will find everything from traditional Swedish songs to swinging jazz. Alba was founded in 2004, and now has around 50 members. Don´t hesitate to contact us if you want any more information about Alba.

Address: Lötsjövägen 10-12, 17452 Sundbyberg
City: Sundbyberg
Zip Code: 17452


Comment on this business

to add Alba Show Chorus map to your website;