facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Alg-Börje AB

Alg-Börje AB

About

Alg-Börje AB är ett familjeföretag i Valbo utanför Gävle som har arbetat med makroalger (havsalger) i närmare 35 år.

Story

Alg-Börje AB är ett familjeföretag i Valbo utanför Gävle som har arbetat med makroalger (havsalger) i närmare 35 år. Grundaren Börje Fredriksson kom för många år sedan av en slump i kontakt med alger när han sökte efter ett naturligt och lättupptagligt tillskott till människor och djur som skulle innehålla alla mineraler, spårämnen och vitaminer samt riklig mängd av aminosyror. Idag följer vi ett mycket stort antal människor och djur som kompletterar sin föda och foder med våra makroalger.

Erfarenheten av dessa uppföljningar har gett oss insikt om hur viktigt det är för våra kroppar att ha tillgång till alla de näringsämnen som har försvunnit helt eller delvis ur dagens kost och foder.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Varför ska man äta alger?

Vi importerar våra alger i huvudsak från Islands vatten som är idag det renaste vattnet som finns.

Mer än hälften av de mineralämnen som består av och som kroppen har behov av, har försvunnit helt eller minskats i vår föda drastiskt de senaste årtiondena. Detta på grund utav förgiftningen och försurningen av vår åkerjord, där vi producerar vår föda och foder.
Makroalgerna från Island innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen. De innehåller närmare ett tjugotal aminosyror, alla vitaminer, proteiner, kolhydrater, fibrer, samt riklig mängd av omega-3 fettsyror. Allt i en avvägd balanserad dos för hela kroppen.

Det är välkänt att alger kan binda tungmetaller och renar kroppen från slaggprodukter, stärker immunförsvaret och gör kroppen starkare. Människor har använt alger i årtusenden och kan spåras ända tillbaks till kinesiska örtaböcker från 2 700 år f.kr. Det är ett självklart tillskott i ett samhälle där våra grödor besprutas och påverkas av andra gifter som bl.a. bly, kadmium och kvicksilver.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Våra produkter

På Alg-Börje har vi ett flertal produkter som du kan välja mellan beroende på vad du vill ha hjälp med.

Alla våra kosttillskott är gjorda av ekologiska råvaror och vi har en egen tillverkning och gör våra produkter alldeles själva. Detta bidrar till att vi noga och omsorgsfullt kan producera vårt utbud på bästa sätt och veta exakt vad det är vi säljer till dig som kund. Idag är vi ledande importör av havsalger i Sverige.

Vårt utbud består av tre kategorier: Kosttillskott, kroppsvårdsprodukter samt ett husdjurssortiment.
Mer information om våra produkter hittar du på vår hemsida: www.Alg-Borje.se. Eller ring: 026-13 35 20, så skickar vi hem information till dig.

Varmt välkommen!



"Alg-Börje AB är ett familjeföretag i Valbo utanför Gävle som har arbetat med makroalger havsalger i närmare 35 år. Grundaren Börje Fredriksson kom för många år sedan av en slump i kontakt med alger när han sökte efter ett naturligt och lättupptagligt tillskott till människor och djur som skulle innehålla alla mineraler, spårämnen och vitaminer samt riklig mängd av aminosyror. Idag följer vi ett mycket stort antal människor och djur som kompletterar sin föda och foder med våra makroalger."
Address: västbyggevägen 80, 81832 Valbo
Phone: 026-13 35 20
City: Valbo
Zip Code: 81832


Reviews
Bästa produkterna!! Har i många år ca 30 år haft problem med att inte tåla hårschampo, hudprodukter men Alg Börjes produkter är rena himmelriket. Har till o med slutat tappa håret!!!!
Trevligt ställe med naturliga produkter såsom algtabletter kalktabletter hudsalvor. M. M.
Alltid glad och serviceminded personal.
Suveränt att handla direkt från dem!
Bra produkter, prisvärda
Tycker om och behöver alger.
Översatt av Google Bra sällskap du blir hjälpt direkt Original Goed bedrijf je word er gelijk geholpen
Comment on this business

to add Alg-Börje AB map to your website;