facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Allerum Golfklubb

Allerum Golfklubb

About

Välkommen till Allerum Golfklubb!

Story

1992 bildades Allerum Golfklubb. Ängsbanan byggdes under åren 1993 – 1995 ritad av banarkitekt Hans Fock. 2001 anlades i anslutning Parkbanan - en 9-håls Pay & Playbana - ritad av Pelle Weimenhög.

På anläggningen finns ett väl fungerande kansli och reception, klubb- och konferenslokaler, omklädningsrum, restaurang, shop, driving-range, närspelsområden och tillgång till tränare.

Ängsbanan är en öppen parkbana där vinden svalkar en varm sommardag och där den ställer krav en kulen höstdag. Med en varierande layout och välskötta hål inbjuder banan till spel mer än vid ett tillfälle.

Så här beskriver Göran Zachrisson Ängsbanan: "Hans Focks vision är att allt i naturen ska behandlas med smak, och efter impulser från ett besök i USA lät han bygga säkert fem meter höga kullar som avskiljer många av hålen på Allerum. Känslan av att vi spelar oss fram i olika dalgångar infinner sig, och en golfbana som annars kunde ha känts ödslig har nu givits illusioner om intimitet. Helst skulle Hans Fock låtit bygga dubbelt så höga kullar, som i USA, men den feta lerjorden på den skånska slätten låter sig inte behandlas hur som helst. Emellertid finns det partier på Allerum som är naturligt kuperade och de har tagits om hand. För mig är spel på Allerum dock mest en uppgörelse med himlen, vem som nu håller till där uppe och vid varje tillfälle känner jag mig oerhört liten. Det kan också vara den innesta meningen med spelet. Vi spelare tycks alltid dra kortaste strået." (Golf Digest nr 8, 2000)

Parkbanan är en av Sveriges bästa Pay & Playbanor. Med par 36 och fullängd är det en fantastisk bana, utmärkt för nybörjade, men även en utmaning för golfare med några år på nacken.

Address: Tursköpsvägen 154, 254 76 Allerum
Phone: +46 42 930 51
City: Allerum
Zip Code: 254 76



related searches:
Reviews
Det blev lunch på golfklubben. Salladsbordet var fräscht o med god dressing. Brödet som ingick var toppen. Till varmrätt blev det fish and ships som höll hög kvalitet. Service på hög nivå med serviceminded personal Det blir definitivt fler besök
En fantastisk fin och vacker golfbana. Och en inbjudande restaurang.
Mycket bra julbrunch, i restaurangen, som var som ett vanligt julbord. Fanns allt man kan önska sig. Trevlig miljö och vettigt pris. Vi hade trevligt!
För hög greenfe med tanke på banans kvalite' och bankaraktär!
Fin anläggning och en trevlig och välskött 9-håls bana som vi kommer tillbaka till.
Bra väder, mycket trevlig personal överallt.
Fin anläggning med fresha lokaler, toalett och dusch låst nattetid. Bra bemötande och service. God frukost.
Trevlig personal. Hjälpsamma. Bra grener .lagom med folk. Bra pris på play-play 250kr andra rundan 50kr så 18 hål för 300kr. Bra. Och skönt att det går betala med våra riktiga pengar så det inte är bara swish å kort
Otroligt fina golf banor med bra utmaning för nybörjare men även mer rutinerade spelare. Maten var outstanding och jag kan verkligen rekommendera Allerumsbugaren för både barn samt vuxna men övrig mat var också fantastisk och dryckerna många. Personalen bemöter dig med ett trevligt humör och hjälper gärna till med vanliga frågor samt andra tjänster. Range är väldigt trevlig med många platser på både kost och vanligt gräs, priset på bollarna är också väldigt behagligt. Sen finns det också möjligheter att öva chipar och puttar på Allerums fina träningsområde. Sen finns det också handsprit i varje hörn för den som vill spela golf men även känna sig säker från Corona.
Mycket fint skick. Tee fairway och greener. God mat.
Comment on this business

to add Allerum Golfklubb map to your website;