facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Allt åt alla Malmö

Allt åt alla Malmö

About

Förbundet Allt åt alla arbetar lokalt med de frågor och konflikter som för arbetarklassen samman.

Story

*Förbundet Allt åt allas plattform
Arbetarklassen är heterogen med en gemensam nämnare – att vi saknar makten över vårt arbete, avlönat så väl som oavlönat. Vi ska som organisation delta i de frågor och konflikter som för arbetarklassen samman. Vi är motståndare till alla former av klassamarbete.

Vårt mål är ett samhälle organiserat efter principen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Vi är en av flera revolutionära organisationer. En mångfald av taktiker, strategier liksom organisationer och nätverk är nödvändiga i kampen för klassamhällets avskaffande. Vi verkar för att skapa rörelse i klassen genom kontinuerligt och öppet arbete, bortom tillfälliga aktionsgrupper och dolda agendor.

*Allt åt alla Malmös lokala plattform
Allt åt alla Malmö står för en politik som utgår från de lokala konflikter som medlemmar och sympatisörer själva är berörda av. Genom att agera långsiktigt och öppet, men med en tydlig radikal agenda, vill vi föra samman olika delar av stadens arbetande och arbetslösa befolkning i kamp mot det ekonomiska och politiska system som bygger på vår maktlöshet.

Vi arbetar för ett Malmö där invånarna har makt och kontroll över stadens resurser: hur de fördelas och förvaltas. Människor i Malmö ska ha reell makt och inflytande över sina livsvillkor. Det innebär en annan form av demokrati, verklig folkmakt. Vår metod för att åstadkomma detta är kollektiv organisering. Vi vill undersöka och förstå vår stad, för att sedan kunna agera och förändra den. Vi arbetar utomparlamentariskt, det vill säga bortom partipolitik.

Vår grupp verkar i Malmö, men vi är en del av ett större nätverk. Den förändring vi vill se i vår stad, hoppas vi även att kunna åstadkomma i större skala.

*Vad vill vi?
*För en framtid värd att tro på!
Vi slåss för det goda livet åt alla. Vi vill ha en stad formad efter våra hjärtans begär. Vi vill ha möjlighet att uppnå vår fulla mänskliga potential.

*Demokrati
Vi vill att vår stad ska präglas av en annan typ av demokrati: de som lever i Malmö ska ha reell makt och inflytande över sina livsvillkor. Malmöbor ska själva fatta beslut över sådant som påverkar deras liv: i bostadskvarteren, i välfärden, på arbetsplatserna och i vardagen.
Vi vill att alla som lever i Malmö, oavsett om de är medborgare på pappret, ska ha full tillgång till stadens alla resurser och kunna vara delaktiga i bestämmandet över hur staden ska se ut.

*Arbete
Vi vill att våra arbetsplatser ska förvaltas och styras gemensamt. Vi vill verka för generaliserade arbetstidsförkortningar så långt det bara går. Vi vill att de som arbetar i Malmö ska göra det under goda förhållanden. För att åstadkomma detta vill vi stödja konflikter i arbetslivet, såsom strejker och liknande, för att sätta press på makthavare i politiken och på arbetsmarknaden.

*Stadsdelar & bostäder
Vi vill skapa mötesplatser och föra kamper som ökar tryggheten och förändrar hur människor ser på sina områden. Det kan innebära att de boende har makt att sätta hyror och boendestandard, snarare än företag och hyresvärdar. Vi vill ha fler gröna ytor, mindre biltrafik och en stadsutveckling där miljö och rättvisa går före vinster.
Vi vill att fler resurser i staden ska vara gemensamma och tillgängliga för alla, snarare än en offentligt eller privat ägd resurs att göra vinst på. I Malmö ska bostäder vara en rättighet. Detta betyder att bostäder ska byggas efter våra behov och stå under lokal och demokratisk kontroll.

*Konflikter i välfärden
Vi vill att Allt åt alla Malmö ska fungera som ett socialt fack. På samma sätt som vi organiserar oss på våra arbetsplatser för bättre villkor, organiserar vi oss i Allt åt alla Malmö lokalt kring de konflikter vi möter i vardagen – som handlar om boendeförhållanden, trygghet på gator och torg, mötesplatser, arbetslöshet och gemenskap, tillgång till vård och utbildning, osv.

I sjukvårdsfrågan i synnerhet vill vi se ett tätare samarbete mellan grupper i Skåne. Vi vill ha ett ordentligt Skåne-nätverk för att kunna börja bråka på riktigt för bättre villkor för patienter och vårdpersonal.

Address: Monbijougatan 13A, 211 53 Malmö
City: Malmö
Zip Code: 211 53



related searches: Allt åt alla webshop, Radio åt alla
Similar places near
Sociala Centret Solidar Sociala Centret Solidar 7 meter Sociala Centret Solidar är en mötesplats på Möllevången i Malmö. Centret ligger på Mo...
Sverigedemokraterna Malmö Sverigedemokraterna Malmö 358 meter Mycket goda mat och trevlig stämning speciellt med temaquizz på torsdagar kl 20:00 oc...
Vänsterpartiet Skåne Vänsterpartiet Skåne 819 meter Inga synpunkter på det
Vänsterpartiet Malmö Vänsterpartiet Malmö 824 meter Inga synpunkter på det
Feministiskt initiativ Malmö Feministiskt initiativ Malmö 836 meter F! Malmö är en kommunförening i Feministiskt initiativ, ett feministiskt antirasistis...
Socialdemokraterna i Malmö Socialdemokraterna i Malmö 846 meter I toppen delad ledning bland de vilka gjort Malmö fantastiskt.
Malmö SSU-Krets Malmö SSU-Krets 846 meter SSU är Sveriges största politiska ungdomsförbund. Vi organiserar massvis av unga männ...
Malmömoderaterna Malmömoderaterna 1 km De förstod inte allvaret i att ha en medlem från illuminati som är en global judisk o...
Kommunistiska Partiet Malmö Kommunistiska Partiet Malmö 2 km Klass mot Klass!
MUF Skåne MUF Skåne 2 km Välkommen till Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi jobbar fö...
HBT-liberaler SYD HBT-liberaler SYD 2 km Aktuell information från HBT-liberaler SYD.
Liberala ungdomsförbundet Malmö Liberala ungdomsförbundet Malmö 2 km Ditt liv, dina beslut. Tillsammans med Liberalerna verkar Liberala ungdomsförbundet M...
KDU Malmö KDU Malmö 2 km Detta är Kristdemokratiska Ungdomsförbundets Malmöavdelning. Vi är unga malmöiter som...
Centerpartiet i Essunga kommun Centerpartiet i Essunga kommun 289 km Centerpartiet i Essunga kommun vill se en levande kommun, med skola och äldreomsorg i...
Comment on this business

to add Allt åt alla Malmö map to your website;