facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Alphems Arboretum

Alphems Arboretum

About

Alphems Arboretum

Story


Denna park, formad och planterad av lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt, är en av Sveriges största trädsamlingar. Mitt bland träden ligger hans egen lilla stuga. Här finns också ”Döda floden”, en av många stenformationer han skapade.

Address: Rolkebacken, 52151 Floby
City: Floby
Zip Code: 52151


Similar places near
Floby Julmarknad Floby Julmarknad 1 km Officiell sida för Floby Marknadsförening och Floby Julmarknad
Reviews
Alphems Arboretum. En lugn och vilsam plats. Fantastiska planteringar och sköna, vackra stensättningar. Här är vackert att strosa runt och njuta av naturen. Imponerad blir man också av att det är anlagt av en enda man under 50 års tid. Väl värt ett besök
Lugn och rofylld plats med en mångfald av olika slags träd. Vid varje träd finns en liten skylt med svenskt och latinskt namn.
Mycket fina miljöer! Fin samling träd med en intressant historia. Det finns platser att äta medhavd fika men är fiket öppet så besök det! För har de mycket goda hembakade bakverk.
En plats att njuta av. Både den imponerade parken med dess träd av alla de slag. Den lilla stugan och kaffestugan med jätte gott fika. En plats man gärna återvänder till.
Fin utflykt för den som gillar trädgård, då mer specifikt träd. Historien om platsen och dess grundare är speciell. Här finns det möjligheter till fika.
Vilket paradis vi fann mitt i skogen! Lugnt och harmoniskt och med en otrolig historia om denne man och hans livsverk! Hit återvänder vi gärna igen med fikakorgen!
Otroligt fint ställe! Lugnt och mysigt. Gott fika i kaffestugan!
Jättemysigt! Värt ett besök. Gott fika och trevligt folk! Besöket gjorde vår dag! Toppen!
Fantastisk trädsamling. Ett sånt arbete denne man utförde.
Comment on this business

to add Alphems Arboretum map to your website;