facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Alstor AB

Alstor AB

About

Alstor AB, ett företag inom skogsmaskinbranschen. Alstor producerar den patenterade miniskotaren Alstor 8x8. 15 verksamhetsår och över 500 maskiner.

Story

För 15 år sedan kördes den första Alstor 8x8 ut ur produktionsfabriken i Dingle i Bohuslän. Nu rullar över 500 maskiner runt om i Sverige och övriga Europa.

Med utgångspunkten, flexibel lastbärare med bra terrängegenskaper, har nu Alstor fortsatt sin utveckling till en fullfjädrad miniskotare med extremt bra framkomlighet. Under 2013 har den helt nya Alstor 821 utvecklats och även ett skördarlastkoncept tagits fram för att passa alla Alstor 8x8.

Alstor uppskattas av sina ägare för den robusta och flexibla konstruktion som ger enkel service och god ekonomi. Alstor ägare är i dag allt från professionella entreprenörer, energibolag, kommuner, räddningstjänst och skogsägare.

Familjeföretaget med 11 anställda leds nu av sonen Kristian Laurell som stolt fortsatt att producera en helsvensk produkt. I nyrenoverade och anpassade lokaler har det mycket nära samarbetet med lokala underleverantörer skapat ett kvalitetskontrollerat arbete med bra miljötänk.

Alstor är i dag representerat av ett tiotal återförsäljare i Sverige och ytterligare ett tiotal återförsäljare runt om i Europa.

Products

Framkomlighet
Med denna fullboggiemaskin med konstant mekanisk drift på alla åtta hjul och fullt synkroniserad drivlina kan du obehindrat ta dig fram i kuperad och besvärlig terräng.

Känn hur din Alstor bekvämt och med lätthet klättrar upp för steniga och branta skogspartier. Lägg sedan till terrängband (PVC), så klarar du de blöta marker du tidigare inte kommit åt.

När du väl provat en Alstor kommer du upptäcka vilka möjligheter du har framför dig.
Enkelhet
Med respekt för miljö och hållbarhet har vi utvecklat en maskin i särklass. Detta gör vi genom en robust och okomplicerad konstruktion som resulterar i en hög tillförlitlighet och låga driftskostnader.

Vi vill ge dig både arbetsglädje och kostnadseffektivitet.
Vår tanke är enkel - det skall fungera!

Flexibilitet
Du får en flexibel lastbärare som kan varieras efter kunden behov. Anpassade lastkoncept har gjort Alstor populär hos allt från entreprenörer, räddningstjänst, energibolag till kommuner och skogsägare. Med hjälp av tillbehör som t.ex. vinsch, tippflak, insatsskopor och snöblad får du den perfekta gårdsmaskinen.
Smidighet
Denna lättillgängliga maskin är lätta att stiga av och på och från den ergonomisk förarpositionen har du full sikt över maskinen för en säkrare och mer kontrollerad körning.
Ekonomi
En skotare som gör att du med lätthet sköta din gallring genom att obehindrat ta dig fram mellan stammarna. Det låga marktrycket lämnar din mark utan skador. Tack vare maskinens låga tjänstevikt samt smala bredd, kan du enkelt lasta den på ett bilsläp när du behöver förflytta dig till ett nytt område.

Du kan vårda din och andras skog samt skapa värde och glädje i generationer.



"Alstor Skog och Trädgård har tyvärr stängt sin butik och service verkstad permanent beträffande Husqvarnas sortiment. Vi säljer och servar fortfarande Honda ATV och Alstor8x8"
Address: Åkarevägen 4, 45597 Dingle, Sweden
Phone: +46705861805
es.rotsla@ofni
City: Dingle
Zip Code: 45597


Similar places near
Rolands Bromsservice Rolands Bromsservice 43 meter Dom har kunskapen som är så svår att hitta. Det finns gott om firmor som byter bromsa...
JD Bygg AB JD Bygg AB 999 meter Byggföretag med inriktning mot nybyggnation av lösvirkeshus, om- och tillbyggnader, i...
Dingle ved och Julgran Dingle ved och Julgran 1 km Vi säljer julgranar och ved i Östeby, Dingle Munkedals kommun. Vi har även julgranar ...
Magnus Sjögrens Byggtjänst AB Magnus Sjögrens Byggtjänst AB 6 km *Alla typerav invändiga snickerier (innefattar kök,garderober,paneler,lister) *Alla s...
Reviews
Är det en inte jättestor skogsmaskin du söker så ska den vara röd och med Alstor skrivet på motorhuven. Dessa herraroch damer brinner för högsta kvalitet och nöjda kunder.
Fantastisk personal som alltid sätter kunden först. Tar sig tid, hjälpsamma o flexibla. Finns absolut inget negativt att säga!
Ett mycket bra företag med en trevlig och kunnig personal.
Vänligt mottagande...snabb leverans. Lite dyr om man jämför.
Nicklas är toppen
Mycket bra service!
Trevligt bemötande & God service
Bra bemötande och service.
Fantastisk liten skogsmaskin
Mycket bra service
Comment on this business

to add Alstor AB map to your website;