facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Apple Store

"Besök Apple Store för att handla Mac, iPhone, iPad, Apple Watch och mycket annat. Anmäl dig till Today at Apple-pass eller få support i Genius Bar."
Address: Täby Centrum Stora Marknadsvägen 15 , Täby 183 34, AB, SE
Phone: +46 8 446 93 00
City: Täby
Zip Code: 183 34


Opening Hours

Monday: 10:00-20:00
Tuesday: 10:00-20:00
Wednesday: 10:00-20:00
Thursday: 10:00-20:00
Friday: 10:00-20:00
Saturday: 10:00-18:00
Sunday: 10:00-18:00


related searches: apple store appointment, apple store locator, apple store near me, apple appointment, apple store locations, apple genius bar, apple store abq, apple store albuquerque phone number
Similar places near
3 Store 3 Store 119 meter Bästa stället fick så bra hjälp.Inevesterade en ny Samsung. Wow vilken glädje för mig...
Kjell & Company Kjell & Company 208 meter
Webbhallen Webbhallen 338 meter Mycket bra utbud. Väldigt kunnig, vänlig och serviceinriktad personal. Rekommenderas ...
Elgiganten Elgiganten 4 km Välkommen till Elgigantens nya konceptvaruhus: Elgiganten Täby.
Reviews
+ Bra öppettider + Lätt att boka service - Långt borta - Skulle ha tagit 3h för batteribyte - Vägrade kategoriskt försöka byta batteri pga skruv som skadats vid tidigare reparation annat ställe, men Apple-certifierad. Min uppfattning från då var att skruven inte skulle skapa framtida problem, så tror det hade gått bra, även om jag iof kan förstå Apples ovilja att ta risken. Någon förklaring mer än "nej, vi gör inte det" hade dock uppskattats. Någon trappa ner i gallerian fanns en annan, icke-Apple-certifierad verkstad med drop-in, som entusiastiskt kunde diskutera problemet närmare och erbjöd att försöka med notering att det fanns risker. Där var den uppskattade tiden 30 min istället för 3h också. Och 200 kr billigare. Även om min situation var ovanlig, undrar jag för framtiden om Apple och Apple-certifierade verkstäder är värt besväret jämfört med alternativ som verkar finnas.
Tack så mycket till den tjej/kvinnan Tekniker på Apple Store som både hjälpte min Teckenspråkiga sambo med hennes Iphone då vår son trixat med hennes pinkod och för att du var så himla gullig mot vår lilla grabb under tiden. Han pratar fortfarande om dig Jag frågade honom "är du kär?" Då svarade han "JA! Det är Hon, min flickvän" Gullunge! Oavsett, tack så mkt för din hjälp! Du är grym! Höj hennes lön #applestore Och även alla andra som jobbar där! GuldTeam hela vägen till toppen!
Urdålig service och håller inte det man lovar. Kallad till Geniusbar där jag först fick vänta 20 min utan teknikerhjälp för att sedan bli av med platsen för att jag inte ”checkat in”. Ingen info om att eller hur man skulle det. Får en ny tid och efter ytterligare 20 min får jag äntligen hjälp. Teknikern lovar att skriva och maila mig ett serviceintyg på en gång. En dag senare har jag ännu inte erhållit det. Verkligen så dåligt skött och kan inte rekommendera den här butiken. Knappt några kunder och bara en massa personal som springer runt och ser upptagna ut.
Helt galna personal En som kommit fram berättade mitt fel och fick svar att du måste lära sig och du är inte barn!!!! Andra tänkte hjälpa mig och samma personal sa till honom att hjälpa inte mig !! Det är nånting monopol som sitter och vill inte hjälpa folken alls
Fick problem med min mobil och de sa att de kan inte göra någonting jätte jobbigt de har inte ens kollat på den.
som sagt folksjukdomen dåligt kund bemötande som har funnits sedan mina barnsben i SVERIGE i många år nu även om det tycks inte är lika illa som förr om det inte vore för allt "folk" med skum attityd ,,, ,,, som sagt jag brukar säga vad som gäller än idag som kund i SVERIGE: "DU SKA TA DINA GREJOR, BETALA, SEDAN SKA DU BARA STICKA OCH VI VILL INTE SE DIG MERA PÅ ETT TAG" ,,,, Sålunda hmmmmm ska i de närmaste dagarna ha ett litet ärende besök borta hos er apple i täby ,,,,,,,,,,,???? Som sagt det finns många clip på youtube beträffande Apple's ANTI-Repair Policy ,, och rent generellt Planned Forced Obsolescence Policy ,, eftersom er rating idag ligger på ynkliga 3 så får apple i täby på förhand en rating 3 ,,,,,,, och efter mitt besök kan det bli 1,3,4,eller 5 !! SÅLUNDA FINALLY !!! ::: Har nu varit hos dem 2 gånger, undersökng,beställa batterier OCH återbesök för byte av batterier till splitter nya på mina 4 iphone 5 s FRÅN ÅR 2015 och 2016,det visade sig att mina 2 första "i stort sett var som nya" och de andra 2 som jag hade köpt begagnat hade ingen livskraft kvar längre men eftersom 3 batterier hade beställts så blev det 3 byten TILL ORGINAL BATTERIER och inte det där typiska abdullah pratet och ljugerier om att det inte finns ORGINAL BATTERIER utan någon som helst garanti och utan bara "JUNK batterier från Kina" som kostar typ 100 lappen ,,,, till en totalkostnad på dryga 300 Kr per telefon inklusive arbete, vem vill FÅ SITT HEM UTBRÄND pga junk from china, kostnaden per telefon hos apple var strax under 1000 Kr. BLEV VÄLDIGT ÖVERRASKAD AV ATT JAG EFTER SÅ MÅNGA ÅR fortfarand kunde få nya batterier med tanke på alla ljugerier som jag fick höra och det generella tjuvtänket inom BIG TECH !! "Teknikerna hos apple jobbar frenetiskt på din telefon" SÅLUNDA REVIDERAR UP BETYGET FRÅN 3 till 5 !!!
Tyvärr väldigt låg nivå av service i den här butiken. Personalen ville inte ens avsätta tid att undersöka ett synkroniseringsproblem utan hänvisade istället till ett telefonnummer. Av princip väldigt tråkigt bemötande efter att man köpt en ny iPhone för 14 tusen. Hoppas ni förbättrar er!
Personen som ska möta en när man kommer in i butiken var just idag nog inte riktigt på bra humör. Genius bar-personen gjorde väl vad han kunde för att representera märkliga affärsmässiga beslut som ligger bakom rutiner och processer de följer. Lurarna jag ville reklamera visade sig inte täckas av garantin, och blev dessutom ännu mer trasiga än när jag kom in i affären. Deras tester verkar ha spräckt elementet i ena luren helt. Trevlig butik rent visuellt. Personal på bättre humör hade gett en 4:a.
Jätte besviken och missnöjd med oprofessionell service på teknisk support Apple butiken i Täby. Jag har kontaktat och bad om hjälp med att överföra mina bilder och video till icloud . När kille navigerade mig så försvann allt och det gick inte att återskapa dem . Bilderna jag hade var bland annat min dotters första år . Hur kan personal som jobbar på ett auktoriserad Apple butik göra sådant misstag.   Vem och hur kan kompensera mig detta?
Really bad experience. Beautiful store, but the support at Genius Bar is rude and unhelpful. Employees there look so unhappy, why do they hate their job so much? Constant interruptions and trying to talk over you. In the end they said “I don’t know why the nfc does not work on your phone. We can change the quote back part for ~7.5kSEK, but it won’t help”
Comment on this business

to add Apple Store map to your website;