facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Askersunds landskyrka

Story

Askersunds landskyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Askersunds församling i Strängnäs stift. Kyrkan ligger mellan riksväg 50 och sjön Alsen i sydvästra utkanten av Askersund.KyrkobyggnadenFöregående kyrkobyggnad var en träkyrka uppförd på medeltiden. Kyrkan brann ned 1661 efter att ha antänts av ett blixtnedslag. Nuvarande kyrka uppfördes 1664-1670 efter ritningar av Jean de la Vallée och Erik Dahlbergh, och invigdes 24 april 1670 av biskop Erik Gabrielsson Emporagrius. Kyrkan är byggd av tegel och har ett tak täckt med spån.Inventarier Dopfunten av sten har en cuppa från medeltiden som vilar på en nytillverkad sockel. Predikstol och altaruppsats i barockstil är gjorda av skulptör Ewerdt Friis på 1660-talet. Nuvarande orgel är byggd av E. A. Setterquist & Son i Örebro och tillkom vid en renovering 1912. Orgelfasaden är från 1790. Kororgeln, som tillkom 1976, är byggd av Hagströms Orgelbyggeri i Härnösand.

Address: Askersund
City: Askersund



related searches: Askersunds landskyrka askersund wikipedia, Askersunds landskyrka askersund menu, Askersunds landskyrka askersund age, Öppna förskolan ASKERSUND, Vigsel Askersund, Askersund wiki, Askersunds kommun invånare, Landsortens Riddarholmskyrka
Similar places near
Sofia Magdalena kyrka, Askersund Sofia Magdalena kyrka, Askersund 478 meter Används ofta för konserter utöver gudstjänster. Här finns Randi Fischers berömda korm...
Reviews
Vacker kyrka som ligger högt på en kulle. Mycket välskött med många vackra föremål och intressant historia.
Vacker och lugn plats, perfekt för en lite paus om man har vägarna förbi. Kyrkan är välskött och sevärd, fina målningar och föremål att kika på. Finns WC för den som behöver :
Landskyrkan brukar kallas landsbygdens Riddarholmskyrka, då den är ovanligt stor och pampig för att vara på landet. Fint bevarad och restaurerad är den välhållen, men med bekvämligheter som hörslinga, sittdynor och fräsch toalett. Barnhörnan är genomtänkt, underhållen och underhållande.
Vacker kyrka med intressant historia. Fin och lummig kyrkogård. Bra parkeringsmöjligheter.
Mycket fin kyrka i ett litet samhälle!
Fin kyrka i härlig miljö
Finn kyrka att stanna till vid om man har vägarna förbi, har en hel del målningar, begravnings sköldar/vapen, tavlor samt tallar stol att titta på.
En mycket fin kyrka, både inne och ute. Fin välskött kyrkogård.
Vi träffade en underbar kvinna som är församlingspedagog i landskyrka. Pratade så varmt om kyrkan. UNDERERBAR TACK
Himla trevlig personal och otroligt vacker kyrka. Väl värt ett besök
Comment on this business

to add Askersunds landskyrka map to your website;