facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Assistancekåren Sweden AB

About

Assistancekåren är Sveriges enda rikstäckande bärgningsorganisation

Story

Assistancekåren är Sveriges enda rikstäckande bärgningsorganisation. Bärgningskåren avvecklades i slutet av 1992. I dess ställe bildade de tidigare Bärgningskåren-anslutna företagen en ny bärgningsorganisation, MRF-Bärgarna. MRF-Bärgarna är ASSISTANCEKÅREN. 1997 köptes det vilande bolaget Bärgningskåren AB från tidigare ägare och ingår sedan dess i koncernen.
Assistancekåren erbjuder sina kunder en heltäckande bilassistans: Bärgning av bíl, motorcykel, lastbil, buss, grävmaskin... kort sagt, bärgning av alla fordon, starthjälp, låsöppning, jourreparationer och transporter. Våra bärgare hjälper även till med olika speciallösningar som kan behövas i förekommande fall.

Assistancekåren har övertagit Bärgningskårens mantel och fortsätter att vidareutveckla bärgnings- och bilassistanstjänsterna. Inom vårt företag finns idag 150 medlemsföretag från Kiruna i norr till Ystad i söder. Det borgar för en snabb och seriös service när hjälpen behövs.
Assistancekåren jobbar inte bara med ren bilbärgning utan bärgningsbilarna kan användas till mycket annat. Tillsammans förfogar företagen över 400 stycken bärgningsfordon, därav 100 st så kallade tungbärgare, strategiskt placerade över hela landet. En tungbärgningsbil har kraftresurser utöver det vanliga. Den klarar t ex bärgning av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner, den drar viadukter på plats, river industriskorstenar, flyttar hus, utför tunga transporter och andra specialtransporter m m. All tungbärgningspersonal innehar ett ADR-certifikat,
"European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous goods by Road".

Utbildning
Personalen hos Assistancekårens medlemsföretag har stor erfarenhet av alla i branschen förekommande uppdrag. Skonsam bärgning kräver kunskap. Bärgningspersonalen genomgår därför kontinuerlig utbildning.

Trygghet
Samtliga medlemsföretag inom Assistancekåren är försäkrade via en speciell ansvarighets- och transportförsäkring.

Assistanspaket/Väghjälp
Det finns s k assistanspaket på marknaden, d v s en sorts självriskeliminering till en årlig kostnad och gäller för bärgning vid olycka, starthjälp, billåsöppning och annan bilassistans när bilen krånglar. I princip innebär det att självrisken på räddningsförsäkringen "försäkras" bort. Kostnaden varierar beroende på omfattning, geografisk täckning m.m. Förutsättning för att teckna ett assistanspaket är att man har minst en halvförsäkring på bilen. Andra krav kan förekomma, som t ex bilens ålder. Assistancekåren har inget eget assistanspaket, däremot är vi åtgörare till så gott som samtliga på marknaden förekommande paket, d v s det är någon av våra bärgningsbilar som hjälper den nödställda bilisten. Några exempel: Folksam Assistance, M Väghjälp via Motormännens Riksförbund, OKQ8 BackUp, Preem Trygghetspaket, Statoil Premium Club Assistans, Nord Reseskydd och Midland Garanti På Väg. Mer information om dessa finns hos respektive företag.

Hyrbilar
I vår kundservice ingår även egna hyrbilar på ett flertal orter i landet. Allt för att kunderna skall få bästa och snabbast möjliga service på vägen under hela dygnet när hjälpen behövs. Med egna hyrbilar kan kunden fortsätta resan utan krångel och lång väntetid. Vi har ett nära samarbete med den rikstäckande biluthyrningskedjan Hyrbilen. Även på orter där våra medlemsföretag inte har egna hyrbilar ordnas givetvis denna service via de lokala biluthyrningsföretagen.

Internationellt kontaktnät
Assistancekåren samarbetar med liknande organisationer i Norge, Danmark, Finland och delar av Baltikum. Vi är även medlem i IFRS (International Federation of Recovery Specialists), vilket är en sammanslutning av bärgnings/bilassistansorganisationer från hela världen, varav de flesta från från Europa.


Address: Tulegatan 1, 172 69 Sundbyberg
Phone: +4684041452
City: Sundbyberg
Zip Code: 172 69



related searches: Assistancekåren Stockholm, Assistancekåren jobb, Assistancekåren Helsingborg, Assistansbolaget, Assistancekåren Örnsköldsvik, Assistancekåren pris, Bilbärgning, Bilbärgning Uppsala
Reviews
Bättre killar finns inte , bra och trevlig service
Tack för hjälpen, bilen bara dog.......????? och då kontaktade jag Er och inom en kort stund kom Ni och bärgade mig till min parkeringsplats, jag är sååå glad att ni finns, Ni är bara BÄST. TACK!!!!
Superbra service! Fick vänta max 20 min på att de kom när jag fått punktering. 10 min senare var punkteringen lagad och jag kunde köra iväg
Supertrevlig upplevelse, snabbt och smidigt
bra bemötande av inblandade
Trevliga killar! Bra snabb service :
Snabb och tillmötesgående personal, som hanterar ens situation på ett värdigt sätt
Comment on this business

to add Assistancekåren Sweden AB map to your website;