facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Avesta Visentpark

Avesta Visentpark

About

Avesta kommuns avelcentral för visenter, europeisk bison. Ett besöksmål för hela familjen! Stängt för säsongen. Öppet sommarsäsong 21 maj - 17 sept kl. 10-16:30.

Story

Välkommen till en av norra Europas viktigaste och förnämsta avelsanläggningar för bevarandet av visenten - europeisk bison.

Visenterna är en starkt hotad djurart. Efter första världskriget fanns det bara ca 50 st visenter kvar i Europa. Idag finns närmare 4500 visenter i olika djurparker och nationalparker: En viktig roll i räddningsarbetet spelade Avesta Visentpark. Här finns idag ca 25 visenter. Om du har tur får du se någon av de 4-8 kalvar som föds i parken varje år.

Som första kommun i Europa har Avesta 2014 skrivit ett 10-årigt samarbetsavtal med Rewilding Europe om utplacering av visenter i det fria. Mellan 5-10 visenter per år kommer att transporteras från Avesta Visentpark för att släppas i nationalparker i Karpaterna.

En visenttjur kan väga upp till 1 ton och ha en boghöjd på nästan 1,90 m. De kan bli ca 2,90 m långa. Tjurarna är väl medvetna sin storlek och styrka så det gäller att hålla sig på rätt sida av staketet.

Djurhägnen där visenterna strövar omsluter en liten bondgård från förra sekelskiftet. I ladugårdsfiket eller i trädgården kan du äta något gott och ta en fika. Välj en guidad tur så får du höra historien om hur det hela började.

För barnen finns här gräsmattor att busa på, en mysig lekstuga att leka i, hopphage och styltor. Vi har även lekstallet med sina boxar och trähästar där barnen kan vara inomhus även vid regnigt väder.



"Avesta visentpark är norra Europas viktigaste avelsanläggning för Europeisk bison, Visent. På anläggningen föds ca 4-8 kalvar årligen. Välkommen till oss för att på plats ta del av bevarandearbetet. Öppettider säsong 2023: 21 maj till 17 sept, kl 10-16:30, alla dagar. Stängt midsommrafton!"
Address: Gammelängsvägen 7, 77435 Avesta (municipalité)
Phone: 0226645035
City: Avesta
Zip Code: 77435


Similar places near
Wayne’s Coffee Wayne’s Coffee 2 km Väldigt gott chai latte och bra service
Café Orkidé Café Orkidé 3 km Fantastiskt fika! Underbart goda kakor och trevlig personal. Lite synd att det bara f...
Cafe la rose Cafe la rose 3 km En väldig trevlig plats. Jättefina o sköna möbler. Maten jag åt var ok. Kaffet gott...
Avesta Wiener-Condis Avesta Wiener-Condis 3 km Som alltid en fika på kondis när man är ute å far. Detta var himla gott. Trevlig pers...
Preem Preem 4 km Preem är Sveriges största drivmedelsbolag och har ett rikstäckande stationsnät med ci...
Konditori Stinsen Konditori Stinsen 6 km Mycket bra smörgåsar och väldigt bra priser
Karlfeldtsgården i Karlbo Karlfeldtsgården i Karlbo 8 km Fint cafe där man antingen kan sitta inomhus eller utomhus. Här kan du äta lite mat, ...
Reviews
Häftigt att få se dessa mäktiga djur! Väldigt trivsamt område också, lugnt och skönt när vi var där. Café med fika och lättare rätter, platser både inne och ute. Ett litet visningshus om hur boendet såg ut runt 1920-talet och många roliga lekmöjligheter för mindre barn.
Jättefin park, bra utställning, fint Café. Kanske kunde adderat något mer att göra för barn
Myyys med goa vänner från Hedemora. En perfekt utflyktstrip med mycket nya kunskaper om dessa fantastiska djur.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Fint ställe med ett mysigt fik, lite grejjor för barnen att leka med och sen Visenter såklart.
En trevlig park med god mat och att gå på guidad tur gav en extra dimension till besöket.
Vi var tyvärr där en regnig dag, men otroligt fina djur att titta på! Värt att svänga förbi om man är i närheten.
Ett trevligt utflyktsmål. Det är gott om informationstavlor, som man kan läsa under en egen tur. Den guidade visningen gav ytterligare intressant information. Trevligt att parken även satsat på en hel del lekanordningar för de mindre besökarna. Välstädade toaletter som har handsprit. Ett trevligt fik där ex.vis burgare av visent serveras.
Fantastiska djur i verkligt fin miljö, valskött o man får verkligen se dom på nära håll verkligen värt ett besök
En mysig, vacker och välvårdad liten park som har allt man behöver för en stunds avkoppling.
Jag skulle vilja komma djuren närmare utan att det är en guidad tur, som det då bara är på helgen...
Comment on this business

to add Avesta Visentpark map to your website;