facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for BAF Bergslagen Action förening

About

Något för alla! Oavsett! Vi suddar ut alla gränser! Viktigt att vi har roligt! Skapar action! Sociala möten i olika miljöer!

[email protected]

Story

BAF - Bergslagen Action Förening

http://www.facebook.com/bergslagenaction

BAFs mål och vision;

- Öka intresset för actionsport. Få unga, gamla, medelålders, kvinnor och män att uppleva färgglad action.

- BAF har idag en Arena att spela på. Där skapas hjältar, kickar och mycket annat. Men BAFs medlemmar åker även mycket på andra Arenor och spelar.

- 2017 går BAF in i en Ny fas. Med bra samarbete med en leverantör, mer struktur i aktiviteter och fler som vill skapa event. Vilket gör att det i framtiden blir mer möten i olika former och Arenan kommer att utvecklas mer.

-BAF vill ge ett alternativ till ungdomar/vuxna som inte vill, har intresse eller kan delta i de utbud av aktiviteter som finns i regionen.
Actionsport inom BAF utövas av män, kvinnor och barn i alla åldrar från alla yrken och bakgrunder. Även handikappade, ex rullstolsbundna, kan delta.

Att spela paintball/airsoft är mycket mer än att ”leka krig”! Vid aktivt spel erhåller deltagare bland annat;

* Mycket bra fysisk aktivitet. Man förbättrar sin kondition och koordinationsförmåga.
* God utveckling i att samarbeta, ta ansvar och planera.
* Mötesplatser skapas, för blandade åldrar.
Paintball och Airsoft är något för alla, oavsett tidigare erfarenheter.

- Lite kort om de olika spelformerna.

Paintball;
En växande sport som har utövats sedan början av 80-talet. 1994 uppskattade man att antalet aktiva i Sverige, var ca 20 000 personer.
I sporten paintball använder man en markör, som med hjälp av tryck slungar iväg en liten färgfylld boll. Bollen består av ett gelatinlager fyllt med vattenlöslig gelé och markörerna drivs av komprimerad luft eller kolsyra. Bollarna och innehållet är helt ofarligt för djur och natur. Bollarna löses upp och fyllningen är som ofarlig vattenfärg.

För att spela krävs skyddsutrustning i form av en heltäckande mask som skyddar ögon och huvud från att träffas. Övriga skyddskläder skyddar de kläder man inte inte vill slita ut eller skita ner. Ett vanlig "blåställsoverall" fungerar mycket bra. Utgångshastigheten på markörerna är även begränsad.

En paintballmarkör räknas i Sverige som ett slags luftvapen, men kräver ingen licens. Reglerna som gäller inom sporten är mycket stränga när det gäller säkerhetsaspekter. Statistiken visar att det sker fler skador per person inom andra sporter, t ex golf.
Det finns många olika sorters spel men den populäraste kallas ”Capture The Flag”. Spelet går ut på att, på en förutbestämd spelplats hämta en flagga och ta ”hem” den till sin bas utan att bli markerad.
Paintball finns även som tävlingsform, med SM slutspel.



Airsoft;
Fungerar precis som paintball med skillnaden att man använder andra sorters markörer. Airsoft markörerna är oftast gas, luft eller eldrivna. Bollarna till de olika spelformerna är utformade i biologiskt nedbrytbart material och skadar därav inte naturen.

För vidare information/kontakt;
Niklas Katajamäki
[email protected]

Patrik Vedholm;
[email protected]

BAF
[email protected]

Kom och provspela någon dag under något av våra "Event"!

Medlemsavgift är 100kr per kalenderår. Då har man en hel del förmåner och BAF hjälper dig med att ex skaffa utrustning till humana priser.

Address: Järnvägsgatan 6b, 73732 Fagersta
Phone: 0767920318
City: Fagersta
Zip Code: 73732



related searches:
Similar places near
Fagersta Kampsportcenter Fagersta Kampsportcenter 433 meter Fagersta Kampsportcenter är en gemensam lokal för tre klubbar i Fagersta, boxning, ki...
Fagerstahallen Fagerstahallen 1 km Väldigt fräsch ställe med 3 simbassänger, den första på 50m andra för hopptorn tredje...
Fagersta Cable Park Fagersta Cable Park 2 km Fast jag inte åker själv nu så är det trevligt att sitta där och prata med folk.....
Fagerlidens Ishall Fagerlidens Ishall 3 km Handikapp vänligt.parkering finns.gott kaffe och mycket gott till kaffet finns..trevl...
faik.istider.com faik.istider.com 3 km På webbplatsen https://faik.istider.com/ presenteras istider för Fagersta AIK på Fage...
Fagerliden Fagerliden 3 km Covid-19 test inte så trevligt men viktigt att göra
Onsjövallen/Fagersta Onsjövallen/Fagersta 4 km Trevlig plats men otroliga mängder knott. Alltså helt vansinnigt! Det förtar upplevel...
J&B Sporthorses J&B Sporthorses 4 km Drivs av Jon Östhaug. Förmedling och försäljning av hopp, dressyr och ridskolehästar....
Fagersta GK Fagersta GK 4 km Trevligt bemötande på en trevlig anläggning!
Fagersta Golfklubb Fagersta Golfklubb 4 km Trevligt bemötande på en trevlig anläggning!
Fagersta Golfklubb Fagersta Golfklubb 4 km Trevligt bemötande på en trevlig anläggning!
Comment on this business

to add BAF Bergslagen Action förening map to your website;