facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Bergkvara kapell

Story

Bergkvara kapell är ett kapell som tillhör Söderåkra församling i Växjö stift. Kyrkan ligger i Bergkvara mellan E22:an och Östersjökusten.KapelletKapellet uppfördes 1958 efter ritningar av arkitekt Sigge Ullén. 30 augusti 1959 invigdes kapellet av biskop Elis Malmeström.Kapellet har höga murar och påminner något om medeltida försvarskyrkor. Av kapellets två våningar är övre våningen kyrkorum, medan undre våningen är församlingshem.Inventarier Altaruppsatsen är utförd av Sven-Bertil Svensson i Mörbylånga och består av sex ikonmålningar. Ett votivskepp är tillverkat av Viktor Karlsson i Kärrabo. Votivskeppet är en modell av Bergkvaraskeppet Argus.Orgel Orgeln med elva stämmor är tillverkad av Magnussons orgelbyggeri och invigd 1960. Den är mekanisk.

Address: Torsås
Phone: 0486-204 25
City: Torsås


Similar places near
Skytteholmen Skytteholmen 778 meter
Torsås OK Torsås OK 5 km För medlemmar, stödmedlemmar eller bara allmänna fans av Torsås orienteringsklubb....
Gullabo kyrka Gullabo kyrka 18 km Det är så vackert i Gullabo! Det är en levande landsbygd med stort engagemang hos de ...
Reviews
Bergkvara Kapell är en fin liten vit byggnad i en lugn och trevlig omgivning. Härligt klocktorn i trä vakar över platsen och syns från långt håll. Det finns en en stor parkering direkt vid ankomst och en mindre rollstolsparkering direkt vid byggnaden nedanför. Bergkvara Kapell tillhör Söderåkra församlingen.
Vi hade en fin begravning där.
Väldigt vackert
Jättefin annorlunda kyrkobyggnad
Comment on this business

to add Bergkvara kapell map to your website;