facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Bie biennal

About

Bie biennal är ett rum för samtida konst och litteratur med centrum i ett gammalt sädesmagasin i utkanten av Bie.

Story

Bie biennal är ett rum för samtida konst och litteratur med centrum i ett gammalt sädesmagasin i utkanten av Bie. För hundra år sedan hette orten Augustenbad och folk kom ända från Rom och St. Petersburg för att dricka brunn. Vår huvudsakliga verksamhet kommer att vara konstbiennalen varannan sommar, men vi tänker oss också författarsamtal, seminarier, artist talks och performences. Vad som är på gång kommer ni att hitta under menyfliken Salong.

Ett av uppdragen som konstnärerna har, är att efter avslutad biennal bjuda in varsin konstnär till nästa upplaga av Bie biennal. Tanken är biennalen ska gestalta en förgrening, som vi som konstnärliga ledare vare sig kan eller vill ha fullständig kontroll över. Vi börjar relativt lokalt, men hoppas att trädet kommer att växa ut över världen. Ett namn kommer dock att kvarstå genom åren, Dave Allens. Han kommer att vara vår huskonstnär. Hur han väljer att förvalta det uppdraget har vi ingen aning om.

Vi hoppas också att biennalen ska kunna leda till andra konstnärer och hantverkare i trakten ska öppna upp sin bodar och ateljéer, och att vi tillsammans på ska kunna sätta Bie på konstkartan, såväl lokalt som internationellt. Preliminärt vernissagedatum är 30 juli.

Lars Hermansson och styrelsen

Address: Bie Larslund 2, 641 96 Katrineholm
Phone: 0709-732328
City: Katrineholm
Zip Code: 641 96


Similar places near
Kulturhuset Ängeln Kulturhuset Ängeln 11 km Ett mycket fint bibliotek, skön läsmiljö. Tidningar för alla intressen.
Katrineholms Konsthall Katrineholms Konsthall 11 km Det skulle vara bättre om det inte var sådant otroligt oväsen på en del människor som...
Comment on this business

to add Bie biennal map to your website;