facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Bildmuseet

Bildmuseet

About

Välkommen till Bildmuseets sida. Följ oss så du veta vad som är på gång här, tips om evenemang och utställningar.

Story

Bildmuseet producerar och visar samtida internationell konst, design och annan visuell kultur, alltid till fri entré. Dessutom bjuder vi på konstnärssamtal, visningar, föreläsningar, seminarier, film och bildverkstäder för eget skapande.

Bildmuseet var 2014 en av toppkandidaterna till Europarådets museipris liksom till den svenska utmärkelsen Årets museum, och fick samma år ett hederspris av juryn för European Museum of the Year.

Bildmuseet finns i en uppmärksammad byggnad på konstnärligt campus vid Umeälvens strand, granne med Konsthögskolan, Designhögskolan, Arkitekthögskolan och Humlab-X vid Umeå universitet. Museibyggnaden, ritad av Henning Larsen Architects i samarbete med White, har omskrivits som ett av världens vackraste universitetsmuseer.



"Bildmuseet är en av Sveriges främsta konsthallar för internationell samtidskonst, en del av Umeå universitet och det publika hjärtat på Konstnärligt campus. I sju våningsplan med en anslående arkitektur låter vi konst och vetenskap mötas kring vår tids angelägna frågor. Bildmuseet är en plats för stimulerande möten och samtal om konst, samhälle och existens."
Address: Östra Strandgatan 30 B (Konstnärligt campus), 90333 Umeå, Suède
Phone: +46907867400
City: Umeå
Zip Code: 90333



related searches: Bildmuseet utställningar, Bildmuseet framlab, Bildmuseet Umeå Öppettider, Bildmuseet Café, Västerbottens museum, Kvinnohistoriskt museum, Umedalen Sculpture park, UMEO
Similar places near
Bildmuseet Bildmuseet 4 meter Fult på insidan. Fult på utsidan.
Bildmuseet Bildmuseet 13 meter Fult på insidan. Fult på utsidan.
Musée de l'image de Umeå Musée de l'image de Umeå 1 km En av Umeås internationellt mest berömda platser! Här finns alltid något för alla, t....
Reviews
Min favorit och besökta plats. Varje utställning är mödosamt arbete och otrolig presentation. Igår var vi nöjda med en ny utställning. Om du älskar konst, börja din resa till Umeå med ett besök på museet. Besöket är gratisTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Jag tyckte att utställningarna var ganska tråkiga men själva byggnaden var fantastiskt och bara den värd ett besök
En diskret, lugn och inbjudande miljö där konst och skapande får ta plats och skapa diskussion hos besökarna. Ständigt skiftande utställningar men alltid något av intresse. En plats man kan vara stolt över
Fint och modern byggnad. Ljust, fräscht, kalt. Hög byggnad som ger fin utsikt över älven i Umeå. Själva utställningarna på de sex våningarna är inte så stora till ytan. Enligt min mening inte heller så intressanta saker att beskåda. Byggnaden är häftig både från utsidan och insidan. Antagligen var det en arkitekts dröm att få uppdrag bygga detta och arkitekten har lyckats.
En av Umeås internationellt mest berömda platser! Här finns alltid något för alla, t.o.m. öppen förskola för barnen. Om du ska besöka en enda plats i Umeå, besök då Bildmuseet.
Värt att besöka. Fint ställe både inne och ute. Varmt rekommenderar.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Häftigt museum med jättebra läge. Verkar ha kul blandning av utställningar. Gratis inträde var väldigt uppskattat. Gick även en gratis rundvandring av utställningen då vi kom dit när dagens rundtur just skulle börja. Rekommenderar varmt att ta rundturen om man har tid.
Vackra miljöer och väl planerad utställningar. Intressant för stor och små.
Intressant och sinnes berikande på alla spirituella plan
Byggnaden var allt jag fick se. Hade tydligen en för stor handväska lite större än ett A4-ark. Och då får man inte gå in. Man kan låsa in väskan, men då måste man ju bära alla saker man vill ha med sig. Motverkar liksom hela idéen med en handväska. Har varit på många museer runt om i världen, men aldrig hört ngt liknande. Trist bara.
Comment on this business

to add Bildmuseet map to your website;