facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Biocafé Tellus

About

Kvartersbiograf i Midsommarkransen som drivs ideellt av Kulturföreningen Tellus. Vi har filmvisningar, konstutställningar, konserter, café och mycket mer.

Story

Biocafé Tellus är en kvartersbiograf från 1920, som sedan 1986 drivs av en ideell kulturförening. Vi är runt 60 medlemmar som gör allt från att baka kakor och sälja biobiljetter till att laga projektorer.

På onsdagar, torsdagar och söndagar visar vi film. Då har caféet också öppet om du bara vill komma förbi och fika. På onsdagar och torsdagar är det alltid film kl 20, på söndagar visar vi film kl 17 och 20, och tre söndagar i månaden har vi också matinéer för de små kl 15. Då öppnar vi redan halv tre.

I vårt programblad kan du se vilka filmer som går när. Där står det också när vi har andra aktiviteter, som konserter, poesikvällar, språkcafé och föredrag. Då är caféet också öppet, och alla är välkomna! Du kan hämta ett eget programblad inne hos oss. Om vi har stängt finns programblad utanför ingången till bion. Du kan också läsa om vad som händer och när vi har öppet på www.tellusbio.nu.

I vårt café, som har öppet i samband med våra programpunkter, kan du köpa hembakt och ekologiskt fika.



"Biocafé Tellus är en kvartersbiograf från 1920 som sedan 1986 drivs av en helt ideell kulturförening med ett sjuttiotal medlemmar som gör allt från att baka kakor och måla väggar till att planera och genomföra den öppna verksamheten med filmvisningar, konserter, utställningar, samtal med mera.Här ser du nya premiärfilmer för barn och vuxna och ibland visas film med engelsk undertext eller en skön klassiker. Här ser du stora jazzmusiker bland nya artister och på öppen scen kan du själv pröva dina låtar för publik. Här är det samtalskvällar med författare och utställningar av olika slag. Caféet håller öppet med hembakat i anslutning till evenemang.En mångfald av kultur samlas i café och i salong på Biocafé Tellus i Midsommarkransen."
Address: Vattenledningsvägen 46, 126 33 Hägersten, Stockholms Län, Sweden
Phone: 086457551
City: Hägersten
Zip Code: 126 33



related searches: Tellus Pizza, Tellus Hjul, Bio Rio, Bio Stockholm, Bio Aspen, SF bio, Svenska Filminstitutet, Stockholm cinema English
Similar places near
Cafe Tegelbruket Cafe Tegelbruket 439 meter Nytt favorithak i Hägersten. Mycket bra mat, bra vin, bra lokal och bra folk. Chosefr...
AB Café AB Café 583 meter Trevligt och lite hippt café mitt i bostadsområdet. Ganska litet så kan vara fullt....
Örnsbergs bageri & konditori Örnsbergs bageri & konditori 1 km Har fikat här en del gånger men stället känns trött. Oengagerad personal, dyrt och me...
Café Gården Café Gården 2 km Fantastisk ceasarsallad för rimligt pris. God apelsinjuice och rymlig toalett. Glasse...
Bakstugan Bakstugan 2 km Underbart ställe. Riktigt goda, prisvärda, välfyllda bakelser. Supertrevlig personal ...
Lundins Konditori Och Bageri Lundins Konditori Och Bageri 2 km Ett helt ordinarie fik, kaffet har stått på värme för länge, osten på smörgåsarna är ...
Café Nästan Hemma Café Nästan Hemma 3 km Jag kände mig som en trasig slag docka när jag kom in, eftersom personalen i kassan s...
El Baron Café El Baron Café 3 km "Hål-i-väggen" i Fruängen. Urval av sallad och kaffe.
Cafekoppen Cafekoppen 3 km Kallt men gott kaffe och fika samt trevlig personal
Preem Preem 4 km Oumbärlig bensinstation och biltvätt placerad på precis rätt plats vid utfartsvägen f...
Reviews
Kändes så välkomnande, fika och ät till en billig peng och kolla på film såklart. Det är inte sista gången jag kommer hit tro mig
Ett biopalats i det lilla. Visar kvalitetsfilm. Sköts och drivs av frivilliga. Känns lika intim och mysig som förra gången. Det finns även ett litet kafe i anslutning till bion.
Trevlig kvarters biograf i Hägersten med fika möjlighet före eller efter en biofilm.
Se allt du kan här!!!!
Så mysigt och personligt med denna gamla biograf som fyller 100 år. Filmen vi såg var riktigt bra. TOVE. En skildring av Tove Janssons liv. Så mycket hin var begåvad med förutom hennes underbara Mumin-berättelser!
Blandad publik trevlig stämning lite gamla slitna lokaler Upplevelsen helt ok återkommer gärna.
Mysigt, familjärt, trivsamt, välkomnande. Unikt! Har haft några av mina bästa jazz-upplevelser här. Sitter skönt i den intima salongen. Påtaglig glädje hos personalen. Mats T är en superhärlig person. Hit går man gärna ensam. Inget för den stroppige, tack och lov. Även solen har förstås sina fläckar och här är det käket/fikat som inte håller nån vidare nivå, men älskar er i alla fall!
Mångsidig med vänlig atmosfär
Högt rekommenderat. Billigt, bra. Stödjer icke kommersiella kulturella uttrycksformer
Bästa biografen i hela Stockholm. Alltid bra filmer, god fika och trevlig personal. Lite problem med ljudet ibland för lågt eller för högt men går att lösa direkt om man säger till.
Comment on this business

Directions to Biocafé Tellus with public transportation


Majstångsvägen 90 meters
147
161
190
192
Midsommarkransen 150 meters
14
Midsommarkransen T-bana 160 meters
Vallfartsvägen 160 meters
147
192
Svandammsplan 180 meters
161
190

to add Biocafé Tellus map to your website;