facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Biototal

About

Biototal erbjuder kretsloppslösningar, där vi ser till att till synes förbrukade resurser kommer till nytta i andra verksamheter.

Story

Biototal har två typer av kunder, de som producerar restprodukter och de som senare använder dem. Producentgruppen är verksamheter inom t ex biogasproduktion, processindustri, stålindustri, livsmedelindustri och avloppsrening. Alla dessa får någonstans i sina processer ett överskott av biologiskt material som inte ingår i deras egen slutprodukt. Biototal tar här ett ansvar gentemot producenten att på miljömässigt och ekonomiskt bästa sätt ombesörja omhändertagandet av restprodukten.

Användarna av biologiska restprodukter finns främst inom lantbruket, där en stor del av våra produkter används för gödsling och jordförbättring. Idag används Biototals produkter på ungefär 30 000 ha åkermark.

Gemensamt för våra kunder är att de ligger i framkant i sina respektive branscher och att de tar ett ansvar för vår miljö



"Biototal ska vara ett ledande företag på att utveckla ekonomiska värden och miljönytta ur olika bi- och restprodukter samt möjliggöra långsiktigt hållbara kretslopp mellan stad, land och hav. Vi tittar även med spänning på framtida lösningar.Vårt fokus ligger på våra kunder och att hitta effektiva systemlösningar, med kunskap och erfarenhet inom miljö, kemi, biologi och agronomi som våra främsta verktyg.2006 lades grunden till Biototal och målet var från början att kunden ska ha stort inflytande och samtidigt ska vi ha kul på vägen – tankar som än idag genomsyrar företaget."
Address: Klustervägen 11, 59076 Linköping
Phone: 0732010123
City: Linköping
Zip Code: 59076


Similar places near
Metsjö Metsjö 16 km Ett bra å trevligt bemötande
Reviews
Bra gödselprodukter och trevlig personal!
Lättförståelig och rak sida
Klimatsmarta och en positiv anda
Comment on this business

to add Biototal map to your website;