facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Björken (Västerljungs socken, Södermanland)

Story

Björken är en sjö i Nyköpings kommun och Trosa kommun i Södermanland och ingår i. Sjön har en area på  kvadratkilometer och ligger  meter över havet. Vid provfiske har bland annat abborre, gers, gädda och lake fångats i sjön.DelavrinningsområdeBjörken ingår i det delavrinningsområde (652759-158988) som SMHI kallar för Utloppet av Björken. Medelhöjden är  meter över havet och ytan är  kvadratkilometer. Det finns inga avrinningsområden uppströms utan avrinningsområdet är högsta punkten. Avrinningsområdets utflöde mynnar i havet. Avrinningsområdet består mestadels av skog (69 %). Avrinningsområdet har kvadratkilometer vattenytor vilket ger det en sjöprocent på  %.FiskVid provfiske har följande fisk fångats i sjön: Abborre Gärs Gädda Lake Mört NorsSe även Lista över insjöar i Trosa kommun

Address: 611 99 Trosa (commune)
City: Trosa
Zip Code: 611 99


Similar places near
Kolbryggans Båtklubb Kolbryggans Båtklubb 7 km Trevlig klubb.
Trosa i Södermanlands Nyheter Trosa i Södermanlands Nyheter 12 km Här samlar vi nyheter, diskussioner och åsikter som rör Trosa.
Askölaboratoriet Askölaboratoriet 17 km Uppskattade askö som en del i min utbildning. Avkopplande och fint ställe.
Reviews
Mysig insjö som passeras när man går Sörmlandsleden. Tyvärr lite dåligt med tältplatser om man är flera. Klippan vid vattenbrynet vid tältplatserna är riktigt häftig med alla hål.
Jättefin och mysig sjö!
Fantastisk orörd natur med ett rikt djurliv!
Översatt av Google Fin ren sjö. Lätt att kliva ner i vattnet. Dricksvatten på 10 minuters avstånd. Original Nice clean lake. Easy to step into the water. Drinking water at 10 minutes distance.
Comment on this business

to add Björken (Västerljungs socken, Södermanland) map to your website;