facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Bjursås Skicenter

Bjursås Skicenter

About

Högsta mysfaktorn - halva resan.
I vackra omgivningar ligger Bjursås med 20 pister, snowparks, bra längdåkning, isbana, relax-avd. Välkommen!

Story

Bjursås räknas som en av Sveriges klassiska alpina adresser och en sällsynt vacker bygd. Vi får ofta höra att det är en av Sveriges mysigaste skidorter - något vi är stolta över och jobbar för att bevara!

Byn med omnejder är för många sinnebilden av Dalarna med skogar, berg och dalar, sjöar och fäbodar. Trivselfaktorn höjs ytterligare av bäcken som porlande rinner genom anläggningen och korsas av ett par träbroar till Wärdshusets uteservering.

På berget finns ett 20-tal nedfarter och vår snowpark utsågs för några år sedan till landets bästa. Den kompletteras av en juniorpark. Två sittliftar och fem släpliftar tar dig upp på berget bekvämt. Fallhöjderna ligger runt 200 meter och längsta pisten är 1300 meter. Självklart finns också skidshop med uthyrning och skidskola.

Totalt har vi ca 60 km längdspår i området. Längdspår, inklusive elljusspår, finns både i skidområdet och i grannbyn Sörskog ett par kilometer bort. Under längd-VM i Falun 2015 var Sörskog backup om Falun inte skulle få tillräckligt med snö vilket säger en del om både snösäkerheten och spårkvaliteten.

Alldeles intill anläggningen ligger sjön Bjursen. Förutom längdspår plogas här en isbana för skridskoåkning. Fina kvällar händer det att vi tänder marschallerna utmed isbanan - det skapar en fantastisk vinterstämning. Vill du hellre ta en tur på sparkstötting lånar vi ut sådana gratis. Efter aktiviteterna väntar mysig avkoppling i familjerelaxen med bubbelbad, bastu och en mindre bassäng.

Sommartid är det en fin badplats med sandstrand och badbrygga vid sjön. Vi har även båtar och kanoter för uthyrning. Stannar du hellre på land finns minigolf, boulé, volleyball med mera intill badplatsen. Men, kanske är ändå det mest uppskattade att bege sig upp på berget och i skogen. Vandrings- och cykelleder utgår från anläggningen med fina utsikts- och rastplatser.

Bor gör man i stuga eller på campingen i anläggningen. Stugor ligger på ski-in/out eller bekvämt promenadavstånd och vi uppgraderar dem kontinuerligt. Alla familjestugor har bastu och antingen braskamin eller diskmaskin. Campingen har drygt 220 platser och tre välutrustade servicehus med bland annat bastu.

I anläggningen finns två restauranger, Värdshuset och Brasseriet. Bägge har lekhörnor för barnen. Den förra serverar klassisk husman och à la carte och rymmer även en konferensavdelning, den senare serverar lite snabbare rätter typ hamburgare och pasta. Runt om i området finns grillstugor och slogbodar när man vill äta ute i solen.

Merparten av våra inresta gäster kommer från Mälardalen. Bilresan är under tre timmar på bra vägar, men även tågförbindelserna via Falun fungerar mycket bra.

Vi är ett litet gäng som jobbar hårt för att varsamt utveckla anläggningen och samtidigt värna den höga mysfaktorn. Vi hoppas att ni verkligen kommer att känna det om ni kommer upp och hälsar på!



"Bjursås Berg & Sjö är en familjevänlig året runt anläggning. Vintertid med alpin skidåkning från december-april i 21 nedfarter.Sommartid finns aktiviteter för alla åldrar i en lugn miljö intill sjön och berget. Cykling, vandring, fiske, bad och många fler aktiviteter.Här ges chans att ha en både lugn och aktiv vistelse.Bo i stuga eller på campingen ett stenkast från restaurang, reception och aktiviteter.Cykelvänligt boende i direkt anslutning till 6 st välmarkerade Biking Dalarna leder."
Address: Björsbergsvägen, 790 21 Bjursås
Phone: +46 23 774177
City: Bjursås
Zip Code: 790 21


Similar places near
Bjursås Stugby & Camping Bjursås Stugby & Camping 929 meter Campingen ligger intill en sjö. Bakom knuten väntar vandringsleder, cykelleder m.m. ...
Dössbergets Värdshus Dössbergets Värdshus 2 km Fantastiskt läge, vällagad mat och de bästa pannkakorna jag ätit på restaurang! Rekom...
Savoygrillen Savoygrillen 4 km Vällagat super gott
Savoygrillen Savoygrillen 4 km Du måste vara Svensson om du vill äta här.Mat: 2/5
Sörskog Sörskog 7 km
Reviews
Jag var sommar gäst på campingen och tyckte platsen var vacker, badplatsen fin, service husen rena och funktionella. Frukostpåsen innehöll allt jag behövde och mer därtill, en separat påse med godbitar till min hund. Plattan med kallskuret och ost var väl tilltagen, köpte en för två personer som vi delade på tre och det blev över. Men det som gjorde att campingen får absolut högsta poäng var ju den fantastiska personalen på campingen. Så glada, hjälpsamma och trevliga. En camping jag varmt rekommenderar för sommarkampanjer. Jag kommer gärna tillbaka. Tusen tack Aktiviteter i närheten: Förutom ett fint bad fanns ju både kanot, kajak, sup. Dessutom vandringsleder, montinbikes, pingis, minigolf, biljardfotboll, frisbeegolf och säkert mer. Mat och dryck: Ett utbud som är litet men väl utvalt.
Fint ställe med roliga backar! Inte mycket folk vilket var ett plus för mig som hatar att stå i kö. Betydligt mindre än Romme alpin och backarna var en aning korta men det stoppade inte det från att vara härligt och kul! Pluset med att det var ett mindre ställe var att det kändes mycket mer hemtrevligt och välkomnande med väldigt trevlig personal! Jag var där i 2 dagar och bodde med en släkting så har inget att säga om deras stugor man kunde hyra. Ett minus jag vill tillägga var att de hade stängt av en stor backe under båda dagarna jag var där, där de tränade slalom. Blev inte heller särskild trevligt bemött av tränarna som var vid den backen vilket jag inte uppskattade alls. Bjursås liftar var öppna i hyfsat länge fram till 15:30 men hade inte skadat om de var öppna till 16:00! Andra dagen jag var där hade också en ankarlift slutat fungera vilket var lite tråkigt. Om man tänker in allt det negativa tycker jag fortfarande det var värt att åka hit, en backe som skulle passa perfekt för en nybörjare som tycker det känns jobbigt med en stor skara av folk som alla åker åt olika håll. Personalen i uthyrningsstugan var som sagt riktigt gulliga och jag skulle definitivt åka hit igen!
En skidanläggning med potential, men som inte uppfyller förväntningarna. Att slåss mot de större skidanläggningarna, då behövs det lägga det lilla extra. Vilket Bjursås verkar glömt bort. Att inte se till att pista ALLA backarna är ett stort misstag, då det är begränsat med nedfarter. Den enda svarta backen Velodromen preparerades inte utan blev en ”free ride” pist. Att försöka ge sig ut för den backen med hård skare som ger med sig för att under är det fluffigt, är bara att be om benbrott. Lika med de för dagen? opistade röda nedfarterna: Vargklippan Granslingan Baggbo Snowpark Våffelbranten. Endast 1 röd pist var preparerad!!! Frågade liftvärdar om varför de inte preparatets, vilka då gav svaret att det snöat. Tjena!! Ja det snöade kvällen innan. Men att inte pista backarna till dagen efter är ett tjänstefel. Som sagt, det lilla extra saknas för att de mindre skidorterna ska överleva. Kommer varken återkomma eller rekommendera Bjursås.
Väldigt ,trevligt ställe långt och fint inge stress.Plats: 5/5
Trevliga backar. Restaurangens mat var mindre bra tyvärr. Överstekt och smaklös. Personalen vid liftarna trevliga och hjälpsamma. Tyvärr är en av de stora sittliftarna trasig, vilket naturligtvis skapar långa köer som man inte är van vid i Bjursås.
En lite bortglömd pärla bland skidanläggningarna i Dalarna. Trots sportlov och fantastiskt väder råder ingen trängsel. Varierad åkning för hela familjen. Rekommenderas verkligen!
Trevligt skidområde, det är en familjeanläggning och som nybörjare på skidor är det perfekt ställe att börja på. Trevlig personal överallt och hjälpsam. Det enda jag saknade var en lång lång lång slingrande grön backe från toppen med till botten som nybörjare backen var fint repad och stolsliftarna sköna. Stugan var lagom stor, saknade inget direkt, möjligen ett torkskåp.
Bra backar och liftkapacitet. Ingen fallhöjd att skryta med, ca 200meter, men sköna backar för barn och för vuxna normal åkare. Bra restaurang i högra delen av liftsystemet, provade aldrig den vänstra delens restaurang.
Superbra & hjälpsam personal. Ena killen vid skiduthyrningen var verkligen toppen med sin service. Kommer absolut att komma tillbaka när ja vågar ställa mej på ett par skidor igen
Lagom mycket folk, väldigt bra pister, super trevlig personal. Rimliga priser för skipass.Rum: 5/5
Comment on this business

to add Bjursås Skicenter map to your website;