facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Blaxsta Vingård

"Blaxsta vingård, en liten romantisk vingård i söderläge vid sjön Långhalsen, mitt i vackra Sörmland. Bland runstenar och vikingagravar ligger den 3,5 ha stora vingården, med välkända druvsorter som Merlot, Chardonnay och Vidal Blanc. Den sistnämnda omvandlas till det internationellt berömda och speciella Blaxsta Vidal ice wine. Våra viner framställs efter en traditionell kalljäsningsmetod och är helt naturliga utan tillsatser.Efter guidad visning i vingård och vinfabrik, går det att avnjuta en middag på restaurang Kung Blacke. Våra menyer ändras efter säsong och tillgång på egenodlade grönsaker, skogens, ängens och sjöns läckerheter, självklart ackompanjerad av ett matchande Blaxsta vinpaket. Vårt hotell har 15 läckert inredda dubbelrum."
Address: blacksta by gård, 642 95 Flen, Sweden, 642 95 Flen
Phone: 015770460
City: Flen
Zip Code: 642 95



related searches: Flädie Mat & Vingård
Similar places near
Blaxsta Vingård Blaxsta Vingård 14 meter Vilken upplevelse! Gillar du mat och vin, sluta läs och boka nu. Vacker svensk landsb...
Reviews
Vilken upplevelse! Gillar du mat och vin, sluta läs och boka nu. Vacker svensk landsbygd, vingård, otroligt personligt och trevligt bemötande av paret som äger och driver stället. Smakupplevelser och lite story bakom rätterna som dubbelchockar hjärnan med endorfin. Vinerna är en upplevelse i sig. Nyanserna och eftersmaken vid provningen är ett minne för livet. Stort tack till Göran och Ulrika för en upplevelse vi aldrig glömmer! Mat och dryck: Bland det bästa jag någonsin upplevt.
Tyvärr är det stängt för tillfället, får njuta av någon flaska från Systembolaget.
Vi, ett sällskap på 6 personer med stort vinintresse, hade sett fram emot middagen och vinprovningen under en lång tid, arrangerat med barnpassning etc samt rest ner till Flen för att njuta fine dining och en utlovad spektakulär vinprovning. Trots att vi diskutera med Göran på plats när vårt sällskap skulle komma samt mejlledes, en månad innan det förslagna datumet, bekräftat Görans konfirmering om att det fanns plats vi middagen fanns det ingen bokning för oss och ingen mat när vi väl kom fram. Vi hade till och med betalat en bokningsavgift en månad innan det bokade datumet. Vi mejlade dessutom med Göran veckan innan ankomst för att höra hur det var med laddplatser för bilen, inte ens det påminde Göran om bokningen. Göran förslog att vi kunde sitta i orangeriet och äta en tallrik kallskuret! Han tyckte att det var sjangtilt att erbjuda sig att betala tillbaka bokningsavgiften. Han erbjöd varken en ny bokning eller ens ett par flaskor av sitt vin som plåster på såren efter att förstört en kväll och en helg. En fruktansvärt oprofessionell värd. Boka någon annan stans där gästerna är viktigare och inte glöms bort när det kommer prominent gäster med finare visitkort.
Vilken fantastisk smakupplevelse!!!Genomtänkt meny med mat och dryck som harmonierade, härliga råvaror. En fröjd för både ögat och smaklökarna. Trevligt bemötande och informativt om processen av vinframställning.
Fint ställe och trevlig personal! Det som drar ner betyget är framför är att vi förväntade oss mer för det priset vi betalade. Efter middag som ingick i priset så frågade de om vi ville ha kaffe, vilket vi tackade ja till då man kunde anta att det ingick i priset, men de fakturerade oss 70 kr/koppen vanligt svart kaffe. Tror inte de odlar kaffebönorna själv på gården så förstår inte riktigt hur de tyckte det var rimligt att ta 140 kr för två koppar kaffe då vi betalat över 7000 kr för att bo där en natt. Man borde också kunna räkna med att jacuzzin på rummet ska fungera som den ska för det priset, men det luktade fruktansvärt illa när vi slog på det och det kom ut massa svart smuts/sand som vi fick tömma ut och börja om, men det kom bara mer. Dessutom så kom det knappt något vatten efter ett tag så tog en evighet att fylla. Gick in och bad om hjälp men fick till svar att det skulle funka. Men efter att inte ha lyckats fyllt det efter en timme så fick vi strunta i det. Riktigt tråkigt!
Var på Blaxta för två år sedan och gav betyget fem stjärnor. Då blev vi fint mottagna och allt var perfekt men har nog sällan blivit så dåligt bemött som busschaufför som vid vårt besök idag. Vresigt, otrevligt för att jag råkade gå fel och inte en tanke på att även en chaufför kanske ska äta med gruppen. Liten grupp och självklart inte gratis men oavsett vem som betalar äter oftast även chaufför och reseledare med gruppen. Nu säger kocken i efterhand att det finns mat men det är ju enbart för att vi fick en sen avbokning. Jag sa bara att jag tappat aptiten. Vi är inte arrangör denna gång med den här upplevelsen blir vi nog inte det i framtiden heller.
Bra ställe på många sätt. God och innovativ mat. Spännande satsning på vinodling. Tyvärr en personal/ägare som inte kan nöja sig med att tala väl om sina egna varor utan också rackar ned på andras varor och kompetens. Ger en dålig eftersmak. Dessutom kostar det mer än det smakar.
Första gången jag besökt en vingård i Sverige. Fantastiskt god mat och vacker miljö. Rekommenderas om du vill ha en upplevelse utöver det vanliga.
Fantastisk mat och vin! Och Göran och Ulrika bjuder verkligen på sig själva på ett underbart sätt. Sen är ju hela miljön och naturen helt magisk. Vi kommer att komma tillbaka.
Tråkigt att man inte ens får parkera och ta en promenad och titta runt när man har vägarna förbi... innan man bokat ett besök med guidning, mat mm. Synd för ser väldigt intressant ut!
Comment on this business

to add Blaxsta Vingård map to your website;