facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Borås Bio Röda Kvarn

Borås Bio Röda Kvarn

About

Internationell kvalitetsfilm i historisk och storslagen singelbiografmiljö.

Story

Internationell kvalitetsfilm på Borås största och vackraste biograf, som också är en av Sveriges äldsta och bäst bevarade. Drivs i kommunal regi av Kulturförvaltningen i Borås.



"Borås Bio Röda Kvarn är en historisk paradbiograf från 1914 med ett noga handplockat filmprogram i storslagen miljö och kommunal regi som en del av Kulturförvaltningen, Borås Stad. Utöver arthouse-film erbjuder vi små och stora barnmatinéer, skolbio, specialvisningar som Throwback Thursday och Live på bio samt olika återkommande samarbeten med till exempel Finlandsinstitutet och Göteborg Film Festival. Med 252 platser är vi Borås största biosalong och dessutom en av Sveriges äldsta och bäst bevarade."
Address: Västerbrogatan 13, SE-503 30 Borås
City: Borås
Zip Code: SE-503 30



related searches:
Similar places near
Biostaden 2001 Biostaden 2001 329 meter Trevligt bemötande som vanligt. Bara 6 personer i biografen. Så coronasäkert som det ...
Biograf Biostaden 2001 Borås Svenska Bio Biograf Biostaden 2001 Borås Svenska Bio 338 meter För din bästa filmupplevelse.
Public FiGures Public FiGures 585 meter
TaraFilm TaraFilm 2 km www.tarafilm.tv
Reviews
Throwback Thursday med The Warriors. Kul att få uppleva en sådan kultklassiker samt en av sina favoritfilmer på bioduken. Härligt koncept, kommer gärna på fler framöver.
En fantastisk filmkväll denna anrika biograf och på det kultfilmen The Warriors.
Prisvärt 60 kronor/biljett. Bra ljud och storlek på filmduken. Lätt att köpa biljetter online Man får ta med GODIS, SNACKS & DRICKA Fördelar är att man visar filmer för stora som små ‍‍ 3 personer 180 kronor plus lite godis från affären - vad kan gå fel? Gör gärna ett besök, man får uppleva en bio som har 100 år "på nacken"...
Härlig biograf som andas kult och generationer av filmvisningar.
En helt okej biograf med tänkte på priserna, dock kan man inte jämföra med "riktiga biografer". Bilden håller hög kvalité men lokalen är inte ljudisolerad. Det finns ingen försäljning av snacks godis.
Var här för ca 20 år sedan. Bion var helt okej. Men byggnaden var fallfärdig och fullt med äckliga kryp här och var utomhus vid ingången. Numera är det upprustat och erbjuder kulturfilmer. Superbt för skolor och personer som vill utbilda sig själv med hjälp av filmer.
Det är bra där jag och pappa va där och där va det wooh och sen sa ja till pappa Det målningen jorde dom 1940 talet
Vacker biograf och bra filmer
Stor biosalong med klassisk och anrik inredning. Väldigt trevlig upplevelse. Rekommenderas!
Ett utmärkt ställe för lite kulturell mångfald. Här visas inte de vanligaste biofilmerna utan de som ofta hamnar i skymundan av Hollywood. Stor och fin salong med klassisk biokänsla.
Comment on this business

to add Borås Bio Röda Kvarn map to your website;