facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Brokks hus

Brokks hus

About

Brokks hus bedriver sedan 2001 behandling av vuxna män med missbruksproblem i öppenvårdsform.

Story

Brokks hus är en öppenvårdsbehandling som vänder sig till män över 18 år med missbruksproblem. Verksamheten bedrivs i ändamålsenliga lokaler i Adolfsberg i södra delen av Örebro.

Behandlingen vid Brokks hus bygger på nedanstående huvudkomponenter:

* Kognitiv beteendeterapi (KBT) med vår legitimerade psykoterapeut utifrån en relationsorienterad grund. Detta innebär att eleven under behandlingsperioden erbjuds kontinuerlig, kvalificerad individuell psykoterapi.

* KBT-inriktad gruppterapi med utgångspunkt i motivationsarbete och strukturerad återfallsprevention.

* Social färdighetsträning: Denna är mycket viktig i arbetet med denna mål-grupp, och finns integrerad i alla delar av verksamheten.

* Fysisk aktivitet såsom t ex konditions- och styrketräning samt utövande av diverse lagsporter vilket innebär att eleven får insikter i betydelsen av kost och motion för det allmänna välbefinnandet, och insikter om miss-brukets negativa inverkan på detsamma.

* Befrämja deltagande på missbruksfria sociala arenor. Vi arbetar aktivt för att våra elever ska finna sociala sammanhang utan koppling till ”missbruksvärlden”. Det kan gälla t ex aktiviteter i en idrottsförening eller en kvällskurs på ett studieförbund för att därigenom finna salutogena sammanhang att vistas i. Det är också av yttersta vikt att så snart en stabil drogfri period uppnåtts börja arbeta för att finna sysselsättning i form av t ex arbete, praktik eller utbildning.

* Anhörigarbetet är en viktig del i arbetet vid Brokks hus. Vi vill forma en social situation där relationer till familj, släkt och vänner är välfungerande och befriad från missbruksrelaterad problematik.

Eleven deltar efter inskrivning i samtliga aktiviteter på vardagar mellan kl 09.00-16.00. Varje dag efter gemensam frukost gör vi tillsammans med eleverna, i kognitiv anda, upp en daglig agenda för att betona vikten av struktur.

Under behandlingsperioden förs närvarokontroll och eleven lämnar kontinuerliga urinprover. Inskrivningstidens längd är individuellt anpassad och utöver den reguljära verksamheten kan vår personal kontaktas vid behov (vardagar 16.00-22.00, helger 10.00-22.00). Vi erbjuder också helg- och kvällsaktiviteter.



"Brokks hus målsättning är att genom vår öppenvårdsbehandling, mot missbruk- och beroendeproblematik, skapa en trygg och kreativ plats för män över 18 år, där de kan reflektera, bearbeta och hitta sin självständighet och ett meningsfullt liv utan missbruksproblem. Verksamheten har funnits sedan oktober 2001 och bedrivs i ändamålsenliga lokaler i Adolfsberg i södra delen av Örebro.Verksamheten bygger på följande komponenter:Kognitiv beteendeterapiGruppverksamhet i bl a återfallspreventionSocial färdighetsträningFysisk hälsa; motion, friskvård, yogaövningar, mindfulnessKreativa uttryckBefrämjande av missbruksfria sociala arenorAnhörigarbete"
Address: Adolf Mörners Plan 2, 70228 Örebro
Phone: 070-2340111
City: Örebro
Zip Code: 70228



related searches: Duvenstedter Brook, Duvenstedter Triftweg 140
Similar places near
Gläntan Unga vuxna Gläntan Unga vuxna 3 km Gläntan Unga vuxna Vi har samlat många års erfarenhet av att arbeta med unga vuxna ...
Comment on this business

to add Brokks hus map to your website;