facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Brostorps Gårdsmejeri

Brostorps Gårdsmejeri

About

I vårt gårdsmejeri på Brostorps gård i Ydre ystar vi ost och bakar ostkaka på ett hantverksmässigt sätt. På gården finns kafé och gårdsbutik.

Story

I vårt gårdsmejeri på Brostorps gård i Ydre i södra Östergötland ystar vi ost och bakar ostkaka på ett hantverksmässigt sätt.
På gården finns ett sextiotal mjölkkor. Korna går fritt och kan själva välja tidpunkt för mjölkning och uppsöker, när det är dags, på egen hand mjölkningsroboten i ladugården. Det är deras mjölk som utgör själva basen i våra produkter.
Brostorps ostkakor bakas på helmjölk enligt ett gammalt recept, rika på mandel. Ägg från frigående höns är en självklar ingrediens. Alla våra ostkakor är glutenfria.
Vi tillverkar flera olika sorters ost, alltifrån den mjuka dessertosten till den smakrika hårdosten. Flera av våra ostar har fått utmärkelser i olika sammanhang.
På gården finns en liten gårdsbutik där man kan handla våra produkter. Under sommaren har vi vårt ostkakaskafé öppet. Bokade grupper tar vi emot hela året.

Välkomna till Brostorps Hemlagade och Brostorps gård!

Address: Brostorp gård huvudbyggnad, 57394 Tranås
Phone: 0140-43054
City: Tranås
Zip Code: 57394



related searches: Brostorps gårdsmejeri tranås age, Brostorp ostkaka pris, Brostorps Hemost, Ostkaka tillverkning, Gårdsbutik Aneby, Ostkaka Kisa, Tina fryst ostkaka, Värma ostkaka
Similar places near
Värmekällan i Sverige AB Värmekällan i Sverige AB 13 km Snabb service och målinriktad personal som ställer upp och hittar bra lösningar. De ...
Tranås kommun Tranås kommun 14 km En mötesplats med information för oss som bor i Tranås, för er som vill besöka oss el...
Tranås Tranås 14 km Tranås is a locality and the seat of Tranås Municipality, Jönköping County, Sweden wi...
Reviews
Detta får man inte missa. WOW ostkakan va helt fantastisk och att få köpa lite go ost gjorde inte besöket sämre. Rekommenderar alla att åka dit. Lite lite dyrt men samtidigt inte detta är hantverk och då kostar det lite.
Tack snälla för att vi fick stå en natt hos Er med vår husbil, jättetrevligt besök och kanske ses vi på Tjolöholm strax innan jul. Bästa hälsningar från Britt Marie & Lennart från Fjärås
Trevlig lantmiljö o ta en fika på. Ostkakan är god o påtår ingår för kaffet... möjligen Ostkaka oxå om man frågar... går även o löpa mef sig något från butiken av andra lokala varor.
Trevligt ställe. Känns hemtrevligt. Gillar man ostkaka, så har man kommit till himmelriket.
Fikade med familjen Tafelkatz i den underbara trädgården. Hela 3 portioner slank ner. Inte varje dag man får avnjuta ostkaka ad libitum!
Jättemysigt, fint ordnat med tanke på Corona, gott fika med ostkaka. Liten butik med egna produkter. Rekommenderas!
Absolut godaste ostkakan jag har provat.
Trevlig personal och fantastisk god Ostkaka . Även goda ostar .Tillgång till toalett .
Supergod ostkaka! Mysig miljö och härlig familjär stämning!
Gott kaffe, fantastisk ostkaka. Trevlig personal. Påfyllning av både dryck och förtäring ingick i priset. Rekommenderas!
Comment on this business

to add Brostorps Gårdsmejeri map to your website;