facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Brunneby Musteri & Gårdsbutik

Brunneby Musteri & Gårdsbutik

About

Brunneby Musteri är ett litet familjeföretag med norra Europas bredaste sortiment av fina naturprodukter. Musteriet ligger mycket vackert alldeles intill Göta Kanal i Östergötland. I mer än 70 år har vi förädlat bär och frukt på Brunneby.

Story

Alldeles utanför den charmiga lilla sjöstaden Borensberg, där Östergötlands vackra slätter möter Göta kanal ligger Brunneby Musteri. Året var 1941 när jordbrukaren Carl-Gösta Kjellin började pressa äpplen på Brunneby Gård. Han lade samtidigt grunden till familjeföretaget Brunneby Musteri som nu drivs av hans barn, Gunnar Kjellin och Eva Ronström.

Idag har vi förädlat frukt och bär i mer än 70 år. Vi mustar äpplen så det står härliga till om höstarna och om somrarna pressar vi bland annat jordgubbar, svarta vinbär och hallon. Naturligt, nyttigt och gott är vårt måtto. Vi älskar mathantverk och äkta klassisker, men kan ändå inte dricka oss otörstiga på nya smaker och trender.

Välkommen till vår fina gårdsbutik och ta gärna en titt i den medeltida gårdskyrkan. I anslutning till gårdsbutiken finns Restaurang Bettina där du kan äta en god lunch, hålla konferans eller bara ta en kopp gott kaffe med hembakat. Här finns också en interiörbutik med många fina heminrednings- och presentartiklar. Läs mer om restaurangen på www.restaurangbettina.se.



"På Brunneby Musteri har vi förädlat frukt och bär i mer än 80 år. Naturligt, nyttigt och gott är vårt måtto. I vår stora Gårdsbutik finns vårt eget sortiment samt ett stort urval av mathantverk och delikatesser. I anslutning till Gårdsbutiken ligger Brunnebys restaurang som serverar goda luncher, fika och smörgåsar varje dag. Lunch serveras kl. 11-15."
Address: Brunneby Gård, 590 28 Borensberg
Phone: 0141-40204
City: Borensberg
Zip Code: 590 28


Opening Hours

Monday: 09:00 - 18:00
Tuesday: 09:00 - 18:00
Wednesday: 09:00 - 18:00
Thursday: 09:00 - 18:00
Friday: 09:00 - 18:00
Saturday: 10:00 - 16:00
Sunday: 11:00 - 16:00


related searches: Julkorgar, Äpplemust, Glasbruket Borensberg, Börslycke Gård, Hamnkrogen Motala
Similar places near
Qvarn Nostalgi Qvarn Nostalgi 3 km Här kan du göra en del fynd. Det var rörigt i butiken. Ta dig tid att gå genom allt s...
NaNa's Hantverk, Linkläder & Garn i Borensberg NaNa's Hantverk, Linkläder & Garn i Borensbe... 3 km En mysig butik med fint hantverk och underbara linnekläder. Mona har sytt upp klännin...
Handla i Borensberg Handla i Borensberg 4 km Sidan inspireras och administreras av Borensbergs Handelsnätverk. Vill ni komma i kon...
Lilla Butiken Lilla Butiken 4 km Bra service. Lätt att hitta något som passar.
Nordic Hundfoder i Östergötland Nordic Hundfoder i Östergötland 6 km Återförsäljare för Nordic Hundfoder. Öppettider enligt överenskommelse. Betalning ske...
Prästgårdens Loppis Prästgårdens Loppis 8 km Välkomna till Prästgårdens Loppis! Gammalt & Nytt Billigt...
Reviews
Gårdsbutiken är fylld med fina och intressanta produkter. 5 stjärnor till den. I restaurangen en trappa upp beställde jag en helgburgare, svensk högrevsfärs med tillbehör lät gott. Tyvärr var denna pressade burgare inget som föll mig i smaken. Varken konsistens eller smak var något som jag förknippar med högrevsburgare, söta smaker.
Intressant ställe med allt möjligt gött, saft sylt…. Ja missa inte detta om du har vägarna förbi!
Trevlig butik med goda varor varav en hel del är egen produktion. Bra parkeringsplats där även större fordon får plats.
Ute på landet ligger denna gårdsbutik i en inredd ladugård. Här finns många sorters drycker som man även kan provsmaka och hitta sin favorit. Finns även många sorters sylt och marmelad. Allt till stor del producerat på gården. Varorna verkar hålla hög kvalitet och priset är bra.
Om du ska käka har du hamnat fel. Ska du ha must o annat har du hamnat rätt.
Handlade lite godsaker. Bra priser och mycket trevlig personal.
Jättemysigt ställe. Välrenoverad gård med restaurang och gårdsbutik. Stort utbud av must, saft, senap, gårdsägg, eget mjöl osv. Fårskinn och några handgjorda saker fanns även. Riktigt bra julmarknad! Ett minus förståeligt med tanke på kvalitet och läge är att det är rätt dyrt. Speciellt restaurangen.
Utbudet är mycket större än vad som var väntat både av deras egna varumärken och samarbetspartners, bra erbjudanden, välfyllda hyllor och korgar. Det var enkelt att parkera och att komma åt kundvagnar utomhus. Charmigt fik med bra utbud. Trevlig personal
Trevlig personal i kassan till restaurangen, vilket härligt kundmottagande. Maten är ett snäpp upp mot en vanlig " dagens rätt" restaurang och det är också priset. Trevligt serverad och snyggt upplagd mat på tallriken.
Bästa stället för GingerAle och deras sortiment av must, saft, sylt och lokala matvaror. Går alltid därifrån med något nytt gott att testa
Comment on this business

Directions to Brunneby Musteri & Gårdsbutik with public transportation


Brunneby 90 meters
520
614
616

to add Brunneby Musteri & Gårdsbutik map to your website;