facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Budo-Nord

Budo-Nord

About

Besök oss på: http://www.sbisport.se/ eller i vår butik på Staffanstorpsvägen 115 Arlöv-Malmö.

Story

I den svenska budons barndom visste inte allmänheten mycket mer än att det var frågan om någon slags brottning, fast i kläder som såg ut som vita pyjamasar, så alltihop fick heta pyjamasbrotning – och dessa pyjamasar levererades på ett mycket tidigt stadium av Klas Lifors och hans Budo-Nord.

Som en av de allra första i branschen importerade Klas budokläder och redskap från Japan och andra östasiatiska länder redan i början av 60 -talet. Han hade en liten butik belamrad med artiklar, i ett pittoreskt kvarter på söder i Stockholm – bara entusiasterna kunde hitta dit, men på den tiden var det endast en liten hängiven skara som tränade judo, karate, ju-jutsu, aikido och de andra österländska kampsporterna.
Klas lät sig inte nöja med den ojämna kvalitet på varorna som de asiatiska leverantörerna tillhandahöll – dessutom ofta med alltför utdragen leveranstid. År 1973 lyckades han få igång en svensk tillverkning, med några flinka sömmerskor på Utterbyns före detta skola i Torsby, där de snart var igång med produktionen av de famösa vita pyjamasarna eller rättare sagt keikogi, träningsdräkter, som snabbt blev helt dominerande i Skandinavien.

Karaten och ju-jutsun hade fått en favoritdräkt som tålde påfrestningar och passade oss västerlänningar. Svensk kvalitet och kunnande blev en succé som inte asiaterna kunde matcha, och inom kort hade Budo-Nord kunder så långt borta som England, Tyskland och Frankrike.


NÄSTA STEG
Nästa stora steg tog Budo-Nord med hela butiken, som flyttade från sitt obskyra läge till Sveavägen mitt i Stockholm. Vid invigningen deltog, förutom de stora inom svensk budo, riks-muntergöken Janne ”Loffe” Carlsson.

Budoentusiasterna hade förvisso blivit fler men aldrig dittills förekommit i så illustra sammanhang som den stora butiken på denna paradgata, med väldiga skyltfönster där hela kendorustningar, rader av rikt illustrerade böcker, träsvärd, makiwara och andra sällsamma träningsverktyg visades upp för en undrande allmänhet

Budo-Nord hade blivit en lika självklar som betydelsefull del av svensk budo, så det var naturligt att det svenska landslaget i karate och ju-jutsu vände sig hit för sin utrustning. Snart hade Budo-Nord samarbetsavtal med alla de ledande karatestilarna och med den svenska ju-jutsun. Försäljningen tilltog även i Norge, Danmark och Finland, vilket ledde till att Budo-Nord fick utrusta landslag i alla de nordiska länderna.

I takt med budons tillväxt steg också kunskaperna och kraven hos dess utövare, men på Budo-Nord var produktutvecklingen långt dessförinnan en ständig drivkraft. med kunniga och nogranna direktiv fick Budo-Nord igång en kompetent tillverkning i Taiwan, där produkterna förbättrades både vad gäller utformning och material.

Ett av de främsta exemplen på detta var den karatedräkt av ruggad (brushed) canvas, som Budo-Nord tog fram i mitten av 80-talet som sedan blev standard i branschen. Den här typen av dräkt har blivit världsledande och fått många efterapare, men på sina håll förfuskas så att den bara har utseendet gemensamt med Budo-Nords original, tillverkat av bomullsväv med ytterst hög prestanda.

Också judodräkten förnyade Budo-Nord radikalt på 80-talet, genom att införa den vita dräkten. Tidigare hade kunderna ofta själva tvingats bleka sina nyköpta dräkter med starka klorbad för att få dem vita.

Vid sidan av dräkterna och träningsredskapen har Budo-Nord bemödat sig om att framställa skydd lämpliga för budo. Till skillnad från andra märken är Budo-Nords skydd försedda med chock- och stötabsorberande inlägg. Fast det medfört en högre kostnad har Budo-Nord ansett det ytterst viktigt att kunna erbjuda skydd som i möjligaste mån kan minimera risken för skada.

Den uppmuntran och stöd som Budo-Nord fått genom åren, och det etablerade begrepp som Budo-Nord blivit, är lön för mödan.


Budo-Nord

Address: Staffanstorpsvägen 115, 232 61 Arlöv, Sweden
Phone: +46 (0)40 948888
City: Arlöv
Zip Code: 232 61



related searches: Budo-Nord Karate Gi, Budo-Nord Taekwondo, Budo-Nord Vortex, Beflockung Bremen nord, Budo Karate, Budosport, Arawaza, Punok Karate Gi
Similar places near
Reviews
Bra service, bra sortiment
Mycket hjälpsamma med allt!!!
Bra sortiment, trevlig och hjälpsam personal.
Hjälpsam och trevlig personal. Bra pris
Usel service vid beställning online.
Jättekunnig personal som är välsigt hjälpsam och oerhört trevlig!
Sämsta servisen i hela världen. Ingen leverans på två veckor trots mail kontakt. Ringde till slut och då sa de att varan inte ens fanns. Otroligt.
Perfekt service! Räddade vår julafton!!
Bra priser och trevlig personal.
Comment on this business

to add Budo-Nord map to your website;