facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Capio BVC och BMM Nynäshamn

Capio BVC och BMM Nynäshamn

About

På Nynäshamns sjukhus hittar ni Legevisittens trevliga barnavårdscentral (BVC) och barnmorskemottagning (BMM). Vi har även BVC i Ösmo och Sorunda.

Story

På Nynäshamns sjukhus, Idunvägen 1, hittar ni Legevisittens trevliga barnavårdscentral (BVC) och barnmorskemottagning (BMM). Vi har även BVC i Ösmo och Sorunda några dagar i veckan. Vi möter just dig/er utifrån dina/era önskemål och behov. Varmt välkomna!

Att vänta och få barn väcker många frågor och känslor som är olika hos alla blivande föräldrar. På Nynäshamns BVC och BMM vill vi möta dig utifrån just dina och din familjs behov. Alla är vi unika med olika önskemål och tankar. Ni får gott om tid hos BVC-sjuksköterskan och barnmorskan för att prata om just vad ni önskar.

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och detta innebär att all vård inom graviditet, ultraljud preventivmedel och cellprov är kostnadsfri för dig. Detta inkluderar även all vård inom barnhälsovården.

På Nynäshamns BMM erbjuder vi dig:
• graviditetstester
• graviditetskontroller
• föräldragrupper
• preventivmedelsrådgivning
• gynekologisk cellprovtagning
• provtagning för könssjukdomar

Vad händer hos barnmorskan när du är gravid?

Från första besöket till efterkontrollen:
• Förstagångsföräldrar eller dom som vill erbjuds ett tidigt hälsosamtal i vecka 5–7.
• Inskrivningssamtalet hos barnmorskan sker oftast mellan graviditetsvecka 8-12
• På inskrivningssamtalet träffar du en barnmorska och ni pratar om graviditeten, din hälsa, om förväntningar och oro som ni kanske har. Vi talar om kost, motion, droger, alkohol och fosterdiagnostik. Tillsammans med barnmorskan gör ni upp en vårdplan för graviditeten. Behöver ni träffa läkare bokas en tid för detta så snart som möjligt.
• Runt vecka 18–19 får du möjlighet att göra en ultraljudsundersökning för att bl.a. fastställa beräknad förlossning.
• Från v 20 till vecka 32 träffar du barnmorskan var fjärde vecka enligt basprogrammet.
• Barnmorskan mäter blodtrycket, lyssnar på fostrets hjärtljud, mäter livmoderns tillväxt och kontrollerar barnets läge i livmodern. Blodsocker och blodvärde kontrolleras ibland med ett stick i fingret. Från vecka 32 till fullgången tid vecka 40 ligger barnmorskebesöken i en–två-tre veckors intervall.
• I slutet av graviditeten erbjuder barnmorskan ett speciellt samtal inför förlossningen och föräldrarollen.
• 8-10 v efter förlossningen får du träffa din barnmorska för att prata igenom din förlossning, göra en gynekologisk undersökning och få information om preventivmedel.

Om du känner dig tveksam, orolig eller ensam?

Ett positivt graviditetsbesked är inte alltid en enkel och välkommen nyhet. Du kanske är tveksam, har en livssituation som är svår eller är ensamstående. Då behöver du inte vara alldeles ensam med dina tankar. Du kan till exempel börja med att prata med en barnmorska, för att få vägledning till vart du kan vända dig. Vi har ALLTID tystnadsplikt!


Kontaktuppgifter BMM:
Idunvägen 1, 14925 Nynäshamn
Det finns gott om parkering runt sjukhuset.

Öppettider: måndag-torsdag 08.00-17.00, fredag 08.00-16.00.
Telefontid: 10.00-11.00. Övriga tider går det att lämna meddelande så försöker vi ringa upp dig samma dag.

På Nynäshamns, Ösmo och Sorunda barnavårdscentral (BVC) erbjuder vi barn och föräldrar:
• Stöd i allt vad föräldraskapet innebär och vi följer ert barn från födsel till skolstart.
• I samråd med er bedriver vi vår verksamhet enligt Barnhälsovårdens basprogram samt de riktlinjer som utarbetas av Socialstyrelsen.
• Vi följer barnets fysiska och psykologiska utveckling.
• Ett första hembesök.
• Bokade besök hos din BVC-sjuksköterska med tid för frågor och stöd.
• Föräldrautbildning för både förstagångsföräldrar och föräldrar som tidigare har barn.
• Undersökning av barnläkare/distriktsläkare.

Kontaktuppgifter BVC:
Idunvägen 1, 14925 Nynäshamn
Det finns gott om parkering runt sjukhuset.
Öppettider: måndag-torsdag 08.00-17.00, fredag 08.00-16:30.
Telefontid: varje vardag 10:00-10.30. Övriga tider går det att lämna meddelande så försöker vi ringa upp dig samma dag. Telefonnummer 08-120 664 40. Vi ringer från DOLT NUMMER av sekretesskäl.

Address: 149 31 Nynäshamn
Phone: 08 - 120 664 40
City: Nynäshamn
Zip Code: 149 31


Opening Hours

Monday: 08:00 - 17:00
Tuesday: 08:00 - 17:00
Wednesday: 08:00 - 17:00
Thursday: 08:00 - 17:00
Friday: 08:00 - 16:30


related searches: Capio chatt, Capio Barnmorskemottagning Rågsved, Capio Nynäshamn, Mödravårdscentral Nynäshamn
Similar places near
Husläkarmottagning Bryggargatan Husläkarmottagning Bryggargatan 1 km Sämsta vårdcentralen, stor varning!! Otrevlig personal hela vägen från receptionen ti...
Karlslundsgårds Träning & Rehab Center AB Karlslundsgårds Träning & Rehab Center AB 21 km En lätt varning för vägglös vore på sin plats
Reviews
Försöker få en tid hos dom, chattat och ringt in och får otrevligt bemötande ifrån deras personal. Kvinnan jag pratade med hade en otrevlig attityd och dum förklarade mig när jag frågade frågor och berättade varför jag behövde en tid.
Har tappat otroligt mycket sedan de tog från Legavisiten, dock verkar det vara synonym för capio då bekanta upplever företaget som helhet endast fokuserat på att klämma Landstinget på så mycket det går utan att leverera resultat.
Alltid trevligt bemött och idag lite extra cred till sjuksyrrorna i receptionen som tog emot vårt samtal & löste vår situation. Ni är alltid trevliga, tillmötes, lyhörda & ser oss patienter, håll huvudet högt med stolthet.
Sämsta vårdcentralen som någonsin existerat. groteskt bemötande varenda gång. Otrevliga, dumförklarande. Hemsk personal som INTE ska jobba inom vården och inte kan följa det dom ska kunna göra som vårdcentral. Sitter i tårar efter varje samtal med dom. Stäng ner eller byt all personal.
Nyligen listat mig hos Nynäshamns vårdcentral . Fick sämsta bemötandet i telefon direkt och tanten lät som hon var andfådd och bitter när tanten i telefon talade och värkande vilja gå hem . Katastrof
Otrevliga vilka svarar till telefonen och stället diagnosen för mig Man för inte berätta förändringar i ditt hälsotillstånd Sedan nekas läkarbesöken
Otrolig otrevlig receptionist. Hon ville inte boka in en läkartid för mina problem och var ohjälpsam. När jag förklarade för henne hur jag upplevde hur hon bemötte mig, alltså väldigt otrevlig så svarade hon "Vi lägger på samtalet" så lade hon på i mitt öra. Jag bokade in en till telefontid men blev aldrig uppringd. Fick alltså ingen hjälp. Det här var andra gången jag pratade med den här tjejen och hennes bemötande var likadant förra gången. Tråkigt!
Jätte dålig otrevliga personal som jobbar där! Tyvärr dem har ingen kunskap hur dem kan behandlas folk. ! Special sjuksköterska som tar prövar. Jag har löst min problem nu och jag flyttat mig till annan vårdcentralen och jag är mycket nöjd nu med din nya vårdcentralen. Jag tycker synd om dem andra speciall äldre människor
Jag kommer till olika läkare nästan varje gång. Jag har blivit felbehandlad 6 gånger pga språkbrist. Nu har jag fått Roberto som verkar vara riktigt bra.
Blev ledsen. Orkar knappt stå på benen men fick höra att de inte har någon läkartid. Ingen förståelse alls trots sjuk i 8 dagar. Ring annan vårdcentral blev rådet.
Comment on this business

to add Capio BVC och BMM Nynäshamn map to your website;