facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Cyklopen

Cyklopen

About

En plats. Ett äventyr. En rörelse. Och ett kulturhus som byggts och drivs helt frivilligt och oberoende.

Story

Cyklopen är ett frihetligt socialistiskt självförvaltat kulturhus i Högdalen, byggt och drivet helt ideellt, med målet att tillhandahålla en brukarstyrd, lättillgänglig och kreativ kultur. Det är med andra ord välkommet att komma med idéer på vad huset skulle kunna fyllas med.

Cyklopen är för alla bra saker. Som ekologisk hållbarhet, progressiv fördelningspolitik, social rättvisa och pulserande dansgolv.

Cyklopen är emot alla dåliga saker. Som rasism, sexism, homofobi och marknadens diktatur.

Cyklopen strävar efter direktdemokrati. Oavsett om det gäller ett självförvaltat kulturhus, ett bostadsområde, sjukvården eller samhällsekonomin ska beslut fattas av de som berörs av dem.

Cyklopen vill vara en lite skymt någonting bättre. Och en del av den globala rörelse som kämpar för att göra visionen om en annan värld till verklighet.

Hör av dig, eller ännu hellre, kom och hälsa på.

Address: Magelungsvägen 170, 12459 Högdalen, Stockholms Län, Sweden
City: Högdalen
Zip Code: 12459



related searches: cyklopen öppettider, cyklopen odysseus, gamla cyklopen, magelungsvägen 170, cyklopen facebook, cyklopen mytologi, cyklopen kontakt, cyklopen antiken
Reviews
Cyklopen är ett helt underbart ställe, som bör besökas när det är någon kulturaktivitet.
Cool atmosfär!
Helt fantastiskt att det finns fria kulturhus som Cyklopen kvar! Utan dem hade defenitivt artister, band, konstnärer och andra kultur utövare haft mycket svårare att hitta publik och sprida sig. Och tack vare eldsjälarna som driver stället och gör detta möjligt så blir det inte annat än trevligt när man är där!
Ren och skär kärlek. Folket gör lokalen. Otrolig stämning!
Var stenad och hade inte ätit under hela dagen, fick gratis mat, 5/5.
Fint ställe med många engagerade och kloka människor, jag var på deras kortfilmskväll, jag rekommenderar varmt ett besök.
En vacker byggnad. Men programmet hade inte börjat och någonting fattades att stanna.
En cyklop borde finnas i alla städer, ett utrymme där alla kan vara välkomna! Spelningar, föreläsningar, workshops och annat - allt finns där för den som vill. Ett trevligt autonomt kulturhus.
Jätte coolt hus! Schysst bar och bra häng 1 trappa upp.
Fantastiskt ställe! Med en spännande och lärorik historia.
Comment on this business

to add Cyklopen map to your website;