facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Dag Hammarskjöld Gymnasiet

About

För dig som vill läsa ämnen som samhällskunskap, religion, historia, litteratur-arkitektur - och musik historia men även bild, hantverk och drama.

Story

Waldorfs estetiska program med hantverks profil är till för dig som vill läsa allmänbildade ämnen som samhällskunskap, religion, historia, litteratur-arkitektur - och musik historia men även bild, hantverk och drama. Gymnasieprogrammet är högskoleförberedande, samtidigt som det inkluderar mycket praktiskt arbete och hantverkskurser.

Hantverk - en skapande process från idé till färdigt resultat

I en inspirerande miljö kommunicerar vi med det estetiska uttrycket i olika material och tekniker.
I keramiken drejar vi och provar på olika skulpturala tekniker. Vi formger både bruksföremål och konstföremål. I skulptur arbetar vi i material som lera, gips, sten och betong. Du kommer även att få lära dig koppar och silversmide, trä- och textilhantverk. Finns andra önskemål försöker vi så långt det är möjligt att tillgodose det.

Dessutom får du inblick i materialets historia och dess betydelse i kulturutvecklingen. Du kan arbeta individuellt eller i grupp. I grupparbeten lägger vi stor vikt vid att man tar del av och inspireras av varandras arbeten. I gemensamma utställningar värderar ni era arbetsprocesser i förhållande till era intentioner.

Hantverkskurserna ger förutom uppövandet av kreativa förmågor även självkännedom. Man lär sig att leda och forma sitt eget arbete i en problemlösande och nyfiken anda.

Eurytmi är dans där rörelsen är uttryck för både själ, skapande krafter och energier.Kommer från grekiska och betyder skön rytmisk rörelse.Eurytmin är i första hand en konstart. Likväl har den mest fått spridning och betydelse som ett pedagogiskt instrument för att skapa en konkret upplevelse av språk och musik.

Address: Ståthållaregatan 50 A, 39244 Kalmar (Kalmar)
Phone: 0480-47 95 50
City: Kalmar
Zip Code: 39244


Similar places near
Lars Kaggskolan Lars Kaggskolan 1 km Bästa skolan i hela Sverige. Hade de 3 bästa åren i mitt skolliv här. Fantastiska lär...
JENNY Nyströmsskolan JENNY Nyströmsskolan 2 km Inte en särskilt pålitlig skola då man ser grönhåriga småbarn
Jenny Nyströmsskolans bibliotek Jenny Nyströmsskolans bibliotek 2 km Välkommen! Gilla oss så får du regelbundna uppdateringar om boktips, nyheter på bibli...
ES MEDIA Jenny Nyströmsskolan ES MEDIA Jenny Nyströmsskolan 2 km Kalmar Mediegymnasium, ES media, är en inriktning på Estetiska programmet Jenny Nystr...
Kalmar Fria Läroverk Kalmar Fria Läroverk 2 km Tar hand om min puck
Stagneliusskolan Stagneliusskolan 2 km Helt ok för att detta har varit min gymnasieskola.
SYAB SYAB 3 km Syab erbjuder utbildningar av hög kvalitet inom trafik- och transportsektorn. Vi anpa...
Naturbruksgymnasiet Kalmar Naturbruksgymnasiet Kalmar 8 km Högljudda med trimmade EPA traktorer
Comment on this business

to add Dag Hammarskjöld Gymnasiet map to your website;