facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Dahls trädgård - mitt i myllan

Dahls trädgård - mitt i myllan

About

Odlingskooperativet Dahls trädgård presenterar framtidens mat: Färska grönsaker från en levande jord nära dig!

Story

Dahls trädgård är en mindre grönsaksodling och en visningsträdgård i Ucklum, fem mil norr om Göteborg. I dagsläget drivs den av Karolina Bertilson och Carl Eriksson - två trädgårdsmästare som funderar mycket på hållbarhet - social, ekonomisk och ekologisk. Vi hoppas att vi kommer ta upp andelsjordbruket 2016!

Odlingen startades 2014 av Anna Sonesson, Sara Jeswani och Karolina Bertilson, under 2014 drevs odlingen som ett andelsjordbruk -
alltså en odling som drivs med stöd av sina kunder.

I Sverige kallas det ofta för andelsjordbruk. Så här fungerar det: Konsumenter blir medlemmar och köper in sig på en del av skörden. En del av betalningen görs i förskott, vilket möjliggör för oss att köpa in fröer och annat material redan innan säsongen har kommit igång.


Dahls trädgård är (ännu) inte ekologiskt certifierad. Det skulle helt enkelt bli en för stor kostnad i dagsläget. Men: Vi är en kretsloppsträdgård med hjärtat i myllan. Vår gödsel kommer från gårdens får och komposterat växtmaterial. Vi håller nere vattenförbrukningen. Vi använder oss av en växtföljd som bygger upp jorden i stället för att utarma den. Och kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel har självklart ingenting att göra i vår odling.

VÄLKOMNA!

Address: Dahl 165, 44494 Ucklum
City: Ucklum
Zip Code: 44494


Similar places near
Baker Hill Baker Hill 2 km En sida dedikerad till historien om Baker Hill och Ucklum.
Comment on this business

to add Dahls trädgård - mitt i myllan map to your website;