facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Dalarö MarinPark

Dalarö MarinPark

About

Dalarö Marinpark

Story

Kultur turism både över och under ytan

Det pågår ett unikt projekt i Haninge Kommun. Att utveckla turismen i form av en Maritime Park med Dalarö som bas och tre nya kulturreservat i form historiska skeppsvrak som utgångspunkt.

Dalarö med omnejd är ett av Sveriges mest fornlämningstäta områden, vad gäller fartygslämningar äldre än 100 år. Under 1500-talet och framåt var Dalarö centrum för internationell och regional sjöfart och för den lokala skärgårdsbefolkningen. Under flera hundra år höll Dalarö en nyckelposition för Sveriges sjöförsvar. Detta är bakgrunden till alla de farleder som sammanstrålar vid Dalarö, farleder som rymmer en mängd fartygslämningar av skiftande karaktär och från olika tider längs med dem.

Var och en för sig har de mycket höga kulturvärden. Tillsammans speglar de på ett unikt sätt en mycket betydelsefull del av svensk sjöfartshistoria.



Address: Stockholm Archepelago, Dalarö, Haninge
City: Haninge


Similar places near
Ekuddens vandrarhem, Gålö Ekuddens vandrarhem, Gålö 228 km Utmärkt ställe för stora sällskap med fint läge och bra möjigheter för självhushåll. ...
Visit Haninge Visit Haninge 237 km Visit Haninge Ideell Förening rätt för dig. Föreningens syfte är att utveckla och stä...
Comment on this business

to add Dalarö MarinPark map to your website;