facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Dalby Vokalensemble

Dalby Vokalensemble

About

Dalby Vokalensemble är en nybildad ung vuxenkör kör med ca 20 medlemmar i Dalby som är beläget utanför Lund i Skåne

Story

Under 10 års tid har ungdomskören Mixtum vuxit fram och utvecklats i Dalby församling. Från att ha varit en högstadiekör på 8 sångare växte kören till en ungdomskör för åldrarna 18-25 och var snabbt uppe i ett 40 tal sångare. Körens verksamhet kulminerades under våren 2015 då vi framförde ”The Armed Man” av Karl Jenkins.
Ur denna kör har Dalby Vokalensemble vuxit fram, ett 20-tal unga vuxna från 20 – 30 år. Flertalet är erfarna sångare och har sjungit länge i ungdomskören Mixtum. Dalby Vokalensemble är för de som vill satsa på sitt sjungande och på detta sätt entusiasmera andra till att göra detsamma.
För oss i kören är det viktigt att både text och musik håller hög nivå, detta är angeläget för oss och detta utgår vi från när vi väljer vår repertoar.
Vi arbetar främst med nutida kompositörer som: Morten Lauridsen, Eric Whitacre, Sandra Milliken, Mia Makaroff, Erik Esenvalds, Emil Sundberg, Karl Jenkins, Agneta Sköld, mfl.
Nu är det körens förhoppning att vi tillsammans med kompositörsstuderande Henrik Dahlgren får något som är körens eget. Musik skrivet för vår ensemble, text som står för ett viktigt budskap och musik som kan utveckla vår klang , men som även kan användas av andra ensembler. Vi tycker det är viktigt att sprida körsjungandet och att visa på den samtida musiken, så vi för detta stora kulturarv vidare.

Address: Dalby, Skåne Län, Sweden
City: Dalby



related searches: Dalby vokalensemble age
Comment on this business

to add Dalby Vokalensemble map to your website;