facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Dalslands Konstmuseum

"Uppe på en höjd med fantastisk utsikt över sjön Spången ligger Dalslands konstmuseum.Den långa röda museibyggnaden smälter väl in i den gamla bruksmiljön i Upperud.På tomten finns ytterligare 2 gamla byggnader som används till café/kontor och ateljéhus.Museet kan – sedan ett antal år- erbjuda sina besökare FRI ENTRÉ via extra finansiering av VGRegionens kulturnämnd.Museet stöds ekonomiskt av hemkommunen Mellerud och Västra Götalandsregionen.Museet öppnades 1995 och är sedan 2005 utsett till ”regionalt konstfäste” av Västra Götalandsregionen kulturnämnd."
Address: Upperud , Åsensbruk 464 40, O, SE
Phone: +46 530 300 98
City: Åsensbruk
Zip Code: 464 40



related searches: Dalslands kanal, Nordiska Akvarellmuseet, Halmens Hus bengtsfors
Similar places near
Stift Dalslands Museum och Konsthall Stift Dalslands Museum och Konsthall 95 meter Underbart fikaställe med vacker inramningTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid...
Nordiska Tomtemuseet Nordiska Tomtemuseet 1 km Om man gillar tomtar uppradade i glasskåp är detta definitivt ett bra resmål. Om man ...
Reviews
Underbart fikaställe med vacker inramningTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Fantastisk byggnad vid en av Västra Sveriges vackraste platser. Trevlig personal. Dock dras betyget ned av att man tyvärr upprepat ställer ut så skruvade konstnärer. Associationen jag fick av den senaste utställningen var åt hållet "När lammen tystnar"...Fattar inte varför man inte knyter an konsten till den undersköna naturen istället för mörker och dysterhet...
Underbart trevligt och lärorikt många olika konstnärer finns representerade och en gullig personal
Mycket fint litet museum. Ligger väldigt vackert.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
En ovanligt blandad upplevelse av pågående utställning...
Spännande skulpturer men dom borde haft informationslappar om vem som är konstnäen bakom
Härlig omgivning med konst runt om byggnaderna. "Dalslands Louisiana". Såg utställningen, den tillfälliga och den permanenta. En överraskande upplevelse. Efter det tog vi en go' fika.
Det är är ett väldigt fint museum som ligger väldigt idylliskt, rakt ut i skogen men ack så naturskönt! Museumet i sig själv är också väldigt speciellt och vackert med fina och välkomponerade utställningar. Ett besök här gör gott i själen för den konstintresserade men också för den som bara vill ha ett fint utflyktsmål!
Vackert läge men utställningen var en stor besvikelse. Väldigt få tavlor/verk och inte i min smak. Området runt om väldigt fint.
Detta konstmuseum tillhör de bättre. Det är i flera fall modiga val av konstnärer o utställare som ibland "sticker ut". Ligger i en vacker miljö med utsikt över sjön. Här finns även intressant konst i trädgården. Det påminner mig om en miniatyr av Louisianas konstmuseum i Humlebäck, Danmark. Cafeet som ligger bredvid är också värt ett besök. Vi tog en kopp kaffe med bakelse som var väl tilltagen och fick även påtår. Utsikten är fantastiskt vacker från uteserveringen.
Comment on this business

to add Dalslands Konstmuseum map to your website;