facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Danska Fallen

Address: Simlångsdalen
City: Simlångsdalen


Similar places near
Breareds kyrka Breareds kyrka 2 km Finaste kyrkan i Halland
Ingemansbo gård Ingemansbo gård 14 km På gården bor Pärnla med barnen Ronia,Sol och Pil. Vi lever så gott som självhushålla...
Reviews
En Historisk plats, fint område att ta en promenad i.
Magisk bokskog och sen på håll hörde man bruset från fallen. Det var c:a 1 km att gå från parkeringsplatsen och ganska kuperad terräng innan man var framme. Vackert i höstskrud och med en sägen från 1676. Här möttes danskar och svenskar i en rejäl batalj sägs det.
En lugn och rogivande miljö, du kan välja att gå 800m direkt till det stora fallet eller den längre sträckan 2.7km och njuta av naturen. Parkering var helt full och ändå kunde vi gå ostörda i skogen och höra vinden och det porlande vattnet. På den längre sträckan följ de blåa prickarna kan du se det mindre Prästafallet, Jöransforsen där det funnits järnbruk och Danska fall. OBS helt förbjudet att störa miljön genom t ex bryta grenar på levande och döda träd, bevara miljön och håll dig till de anlagda stigarna. Du får endast gå inga cyklar/ terränggående fordon eller rida köra barnvagn. P g a de branta backarna passar inte 2,7km sträckan för rullstol även de 800m till det stora fallet är brant och rekommenderas inte.
Helt magiskt plats. Mycket fint natur , jätte fina vattenfall. Mysiga gångar , tjock skog . Blåbär att äta . Vattenfallets kraft är otroligt . Hittade ingen toa . Regnigare dagar , får man ha stövlar .
Trevligt område. Saknas dok toalett. Vilket är väldigt synd.
En vacker vandring i kuperad skog fram till fallen som är en fin plats att fika på. Tänk på att parkeringen är ganska liten och tydligen ofta kan bli lite stökig under högsäsong.
Tillgängligt och den blå promenaden som är 2,7 km fungerar även för lite äldre även om man ska ha bra skor och lite ork.
Fin natur och intressant historia som gick att läsa på skyltarna. Finns även mysiga ställen att picknicka på.
Fint utflyktsmål med trevlig gångväg från parkering, ca 800 m. Fina hagar med kreatur.
Riktigt härlig och vacker runda nästan 3 km. Lite kuperat på vissa ställen.
Comment on this business

to add Danska Fallen map to your website;