facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Djursholms kapell

Story

Djursholms kapell är ett kapell vid Danavägen i Djursholm, Danderyds kommun. Det drivs av en fristående stiftelse i nära samarbete med Danderyds församling. Kapellet ritades av arkitekt Fredrik Lilljekvist och invigdes den 18 december 1898. Djursholms kapell är ett byggnadsminne sedan 1972.HistorikKapellet byggdes när villasamhället Djursholm hade börjat växa upp och invånarna såg behovet av en gudstjänstlokal som var mer centralt belägen än den gamla medeltida sockenkyrkan Danderyds kyrka. Under några år förrättades gudstjänst i slottssalen på Djursholms slott. Det var en lokal som även bland annat användes som den nystartade samskolans lektions- och gymnastiksal. Ribbstolarna fick döljas på söndagarna bakom mörkblå skynken,En insamling startades år 1897, och redan samma år fattades beslut om att kapellet skulle byggas. Det var helt finansierat genom donationer. En grundplåt på 4 000 kronor skänktes av engelska kväkare. Pengarna förmedlades genom Louise Woods Beckman, som var maka till en av samhällets grundare, Ernst Beckman. I förutsättningarna för donationen nämns bland annat att "kyrkan skall för all framtid vara en fri och oberoende kyrka, över vilken styrelsen själv bestämmer". Även Henrik Palme, som tagit initiativ till att skapa samhället, hans maka Anna, samt ingenjör Jean Bolinder bidrog med stora donationer.

Address: Danderyd
Phone: +4687553783
City: Danderyd



related searches: Danderyds kyrka, Danderyds kyrka program
Similar places near
Altorps gravkapell Altorps gravkapell 2 km Lugnt rofyllt litet kapell. Underbara människor som jobbade... tack till er
Petruskyrkan, Stocksund Petruskyrkan, Stocksund 2 km det är en kyrka
Berga Gård Berga Gård 3 km Här vill vi väcka intresse för Berga gård och bevara kulturminnet genom att engagera ...
Danderyds församling Danderyds församling 3 km Störst av allt är kärleken. Vardagsliv och högtid i Danderyds församling: konfirmatio...
Sätraängskyrkan Sätraängskyrkan 6 km Ligger vackert
Reviews
Alice Tegnér spelade här. Natanael Beskow predikade. Han målade även freskerna. Mycket vacker, stiftelsedriven kyrka, som får bidrag från Svenska Kyrkan.
En underbar plats.
Underbart vacker....!!!
Mycket vackert!
Gammal och fin kyrka med gammal stil
Kalaskyrka! Var där på bröllop. Toppen prelle, däremot var kyrkoherden småpurken och grinig.
Sevärd arkitektur.
Älskar denna plats!
Comment on this business

to add Djursholms kapell map to your website;