facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Dramapedagogutbildningen Västerbergs folkhögskola

Dramapedagogutbildningen Västerbergs folkhögskola

About

Dramapedagogutbildningen är en 2-årig konstnärlig och pedagogisk yrkesutbildning som ger dig special-kompetens för arbete inom ämnena drama och teater.

Story

Dramapedagogutbildningen är en 2-årig konstnärlig och pedagogisk yrkesutbildning som ger dig special-kompetens för arbete inom profilämnena drama
och teater.

Utbildningen hjälper dig att utveckla ett pedagogiskt och personligt ledarskap.

Som dramapedagog kan du arbeta inom hela utbildningssystemet, inom folkbildning, studieförbund, kulturskolor, på teatrar med för- och efterarbete, samt i olika kulturprojekt.

I begränsad omfattning finns även arbete inom vårdsektorn, i kyrklig verksamhet och i personalutbildning.

På Dramapedagogutbildningen fokuserar du på ledarskapet av kollektiva, skapande processer. I såväl teori som praktik studeras grupputveckling och ledarskap i arbete med drama och teater.

Du får studera dramapedagogikens innehåll och didaktik utifrån många olika perspektiv. Roller, relationer och samhälleliga förhållanden gestaltas i pedagogiska sammanhang och i varierande sociala kontexter och med olika åldersgrupper.

Såväl dramapedagogik som teater sätts in i ett historiskt, samtida, kulturpolitiskt och mångkulturellt sammanhang. Den egna gruppens utveckling och kreativa processer är föremål för kontinuerlig reflektion och utgör en källa till kunskapsutveckling inom ämnesområdet.

Address: Ovansjövägen 333, 81290 Storvik
Phone: 029034047
City: Storvik
Zip Code: 81290


Reviews
En bra folkhögskola med trevliga pedagoger o bra personal man lär sig hitta sig själv den lantliga o fina miljön jag gick där 07 till 10 och trivdes hur bra som helst o lärde känna många vänner. Kan verkligen rekommendera att ni söker om hittar en kurs som passar er!
Jätte bra skolan o lärare Mitt liv började därifrån och jag kommer att nå min dröm efter två år därifrån
Bra skola bra personal som visar uppmuntran och förstånd lite tålamod
Comment on this business

to add Dramapedagogutbildningen Västerbergs folkhögskola map to your website;