facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ecotopia Österlen

Ecotopia Österlen

About

Ecotopia på Österlen är ett kunskapscenter för medskapande av en hållbar framtid. På sju hektar presenterar Ecotopia hållbara lösningar och en mer självhushållande livsstil.

Story

Förutom guidade visningar hålls framtidsverkstäder, kurser, temakvällar, utställningar och konferenser på Ecotopia. Gäster erbjuds provboende i ekostugor byggda utifrån både traditionella och innovativa konstruktioner och material.



"Kunskapscentrat Ecotopia Österlen öppnade portarna med Öppen Gård lördagen den 19 maj 2012. Ecotopia är en inspirationskälla för dig som är intresserad av att bygga och leva mer ekologiskt, energieffektivt, självhushållande samt kretslopps- och miljöanpassat.Planeringen av Ecotopia på sju hektar påbörjades 2007 och har genomgående skett utifrån ett helhetsperspektiv med permakulturpriciperna som vägledning. Ecotopia Österlen består idag av byggnader i olika kombinationer av ekologiska byggmaterial med tillhörande konstruktioner, energiberäkningar, kretsloppsavlopp, vedeldad bakugn, kombinerat värmesystem, solcellsanläggning, linolje- och äggtemperamålning etc."
Address: Bondrum 1334, 273 92 Skåne-Tranås, Skåne Län, Sweden
Phone: 0703-330814
City: Skåne-Tranås
Zip Code: 273 92


Reviews
Mysigt ställe, fina visioner, mycket trafikbuller, spännande mat, små frukostportioner, barsk värdinna och en toalettavdelning med ammoniaknivåer som skulle få en djurskyddsinspektör att agera om det varit ett djurstall. Känns som det läcker mycket ammoniak/växtnäring till spillo. Flera oannonserade meditativa inslag/visualiseringar i Tinyhousekursen som var svår att tillgodogöra sig på danska men trevlig mix teori/praktik. Kolla själv upp hur tjock isolering som krävs norr om Skåne och vad som gäller för att bygga och ställa upp Tinyhouse i din kommun så du inte blir besviken, alla kan inte gömma sig på Österlen.
Jag o min man hade en intressant o lärorik föreläsningsdag med Catharina Ehlo, Hållbar djurfriskvård på Ecotopia i lördags. Fina lokaler, jättetrevlig o serviceinriktad ägare som lagar väldigt god mat. Vi fick en mycket nyttig o god lunch o en väldigt god fika. En härlig vandring runt ägorna där vi tittade på växter o örter o pratade med fåren. Tack Karin, för ett mycket trevligt bemötande, väldigt god o nyttig mat o för receptet, vi kommer igen. Mvh Regina o Thomas Prahl, Hässleholm.
Trevligt ställe, fina människor och intressant mat. Inte så god, men kul att prova någonting nytt.
Tråkigt och raljerande bemötande. Kan inte rekommendera boendet i Stenstugan om du är allergisk mot mögel.
Får försöka i sommar igen. Nu var det stängt.
Här finner du kunskap med en stark vision.
Comment on this business

to add Ecotopia Österlen map to your website;