facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ekerö-Väsby Samfällighetsförening

Ekerö-Väsby Samfällighetsförening

About

Ekerö-Väsby samfällighet består av 180 hushåll längs Väsbyvägen på Ekerö

Story

Vår samfällighetsförening bildades 1969, det år då de första husen stod klara för inflyttning.

Området består av 180 hus, grupperade runt bilfria gränder. Garage i länga finns till varje hus. Det finns tvättstuga och panncentral och ett stort antal lekplatser med varierande typ av lekmaterial.

Radhusen är omgivna av ett ovanligt stort parkområde med gräsytor, träd, rabatter, bärbuskar, fruktträd m m. Så stora grönområden anlägger man inte idag, och även på 70-talet var det ovanligt. Allt det här ska vårdas och underhållas. Det är samfällighetens styrelse som har ansvar för att så sker, men alla som bor i området får hjälpa till med underhållet av framför allt grönytor, gränder och rabatter och det sker främst vid gemensamma städdagar vår och höst.

Området byggdes under den första stora utbyggnadsperioden på Ekerö – 60- och 70-talen. Närlunda-området fanns redan, liksom kedjehusen på var sin sida om Konsum.

Det var en ny och lite originell idé att bygga husen i trappstegsform. Det gav de boende två insynsskyddade uteplatser och ett annat utseende än de flesta andra radhusområden vid den tiden. Arkitekten hette Jürgen Frenssen och bodde då själv på Ekerö.

Innergårdarna med de röda planken och den delade dörren anknöt till svensk gårdstradition. ”Ett välgörande annorlunda radhusområde” kunde man läsa i den tidens inredningstidningar.

Address: Väsbyvägen 8, Ekerö
City: Ekerö


Similar places near
Knalleborgs samfällighetsförening Knalleborgs samfällighetsförening 1 km Kontaktforum för Knalleborgs samfällighetsförening
Idélabbet Idélabbet 1 km Idélabbet arbetar med att möjliggöra för personer som bor i Ekerö kommun att själva d...
Ekerö Budo Ekerö Budo 4 km Bra ställe att träna judo.
Comment on this business

to add Ekerö-Väsby Samfällighetsförening map to your website;