facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Eketorps borg

Eketorps borg

About

Som besökare får du uppleva hur en forntidsborg av den här storleken fungerade. Upplev levande järnålder och medeltid, delta i olika sysslor och hantverk som pågår varje dag.

Story

Eketorps borg är en fornborg, använd under järnålder och medeltid. Idag är Eketorp ett fantastiskt besöksmål med mängder av nöjda besökare under sommarhalvåret. Hos oss upplever du järnålder och medeltid via guidade turer, tidstypiska aktiviteter, kläder och rekvisita.

Eketorp har även en rad arrangemang för alla målgrupper. På Eketorp bedriver vi även en omfattande pedagogisk verksamhet. Den pedagogiska metoden vi använder är Kulturmiljöpedagogik.

Grupper som vill vara med om något alldeles speciellt, ett gästabud, en femkamp eller annat kan boka borgen för en kväll. Vi kan lova en oförglömlig upplevelse!

Öppettider hittar ni här!

http://www.eketorp.se/besok-oss/oppettider/

Frågor om tillgänglighet till borgen med mera, vänligen maila: [email protected]

Varmt välkomna!

Address: Eketorps borg, 380 30 Degerhamn
Phone: 0485-66 20 00
City: Degerhamn
Zip Code: 380 30


Similar places near
Eketorps borg Eketorps borg 433 meter Riktigt trevlig liten fästning ute på alvaret. Kanon fin oktober dag och innanför mur...
Långe Jan, Öland Långe Jan, Öland 12 km Det var första gången jag besökte Långe Jan. Vägen till den sydligaste delen av Öland...
Reviews
Väldigt fint, med trevliga stråhus. Var flera svalor som byggt bon inne i och på stråhusen. Fanns möjlighet till att testa bågskytte. Inne i mittenhuset är ett litet museum med svärd replikor och tillhörande sköld och hjälm som man kunde testa och få en känsla för hur det var att bära dem.
Roligt och mycket att göra med barnen. Ung, men engagerad personal. Hoppas på att ni utvecklar och gör ännu mer med denna unika plats. Hade varit roligt att kunna köpa ex lunch på plats med anor från förr.
Dom tar hänsyn till corona och det är bra. Bra mackor också så att säga. Skämt och sido dock så fanns det inte lika mycket att göra som dom föregående åren men som sagt CORONA.
Mysig historisk plats. + för roliga små aktiviteter för både vuxna och barn kubbspel, hästskokastning, pilbågsskjutning, tipspromenad, dragkamp osv. Och några gulliga små får att klappa på
Synd att detta ställe har förfallit så. Är det pga corona?
Informativt, välgjort och spännande utställning.
Roligt att se hur man bodde för längesen, en del är restaurerat.
Fin borg som är värd ett besök. Mycket passande för barn & vuxan som gillar medeltiden.
Comment on this business

to add Eketorps borg map to your website;