facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Eldsbergabygdens hembygdsförening

Eldsbergabygdens hembygdsförening

About

1974 var den stora kommunsammanslagningen och Eldsberga blev en del av Halmstads kommun.
I samband härmed bildades hembygdsföreningen.

Story

Hembygdsföreningen bildades 1974. I samband med att Eldsberga kommun upphörde som egen kommun, för att bli en del av Halmstad storkommn, togs ett initiativ av bl.a. Inga Pettersson, Gösta Karlsson och Erik Andersson att bilda en Hembygdsförening.
Redan 1973 hölls den första samankomsten och en interimstyrelse utsågs. Den 10 mars 1974 hölls det första årsmötet. Erik Andersson valdes till ordförande, han dog senare samma år och Gösta Karlsson blev hans efterträdare. Gösta var sedan kvar som ordförande till 1983 då han efterträddes av Carl-Viktor Olsson.
Föreningen erhöll 10 000 kronor i bidrag från Eldsberga kommun.
Namnet bestämdes till Eldsbergabygdens Hembygdsförening.
Föreningen arbetade aktivt för att få tillgång till en egen hembygdsård och ett antal objekt sökte man få tillgång till, bl.a gamla skolan i Eldsberga, gamla bibliotekslokalen i Kommunalhuset, Tönnersjö skola och Torareds prästgård i Tönnersjö.
Vid föreningens midsommarfest på Tönnersjö idrottsplats den 23 juni 1989 meddelar Gunnar Andersson, Perstorp, att han avser att överlåta sin gård Perstorp 17:2, även kallad Dammen, till Hembygdsföreningen. Den 3 januari 1990 sker överlåtelsen.

Address: Hembygdsgården Dammen, Perstorp 379, 313 97 Eldsberga
City: Eldsberga
Zip Code: 313 97


Opening Hours

Monday: 13:00 - 15:00

Similar places near
Tönnersa Ridklubb Tönnersa Ridklubb 5 km En liten och gemytlig ridklubb som ligger mellan Halmstad och Laholm. Vi har en fin a...
Reviews
Den mest aktiva , trevliga och anbitiösa hembyggdförening jag besökt.
Bokning rekommenderasNej
Comment on this business

to add Eldsbergabygdens hembygdsförening map to your website;