facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Emmaus Gryttby

Emmaus Gryttby

About

Emmaus, Gryttby 216. Här kan du fynda bland mängder av husgeråd, möbler, kläder, skor, glas/porslin, böcker!

Story

Ordinarie ÖPPETTIDER under HÖST/VINTER/VÅR ( fr.o.m 1 okt): torsd-sönd 12-16
Avvikelser kan förekomma runt storhelger. Håll utkik efter aktuella inlägg

Emmaus i Gryttby är en secondhand-butik blandat med vintage och massor av loppisprylar . Här kan man fynda allt möjligt: möbler, husgeråd, böcker, kläder och skor till överkomliga priser. Här kan du även passa på att ta en välförtjänt fikapaus under besöket.

Vill du skänka saker du inte längre behöver kan du antingen komma hit själv, eller kontakta oss på 018 37 10 09 så kommer vi och hämtar. Vi tar emot det mesta, så länge det är helt, rent och är i fungerande skick. Vi tar ej emot vitvaror.

Emmaus är en biståndsorganisation som ger allt överskott till utsatta familjer i Smiltene i Lettland. Gå in på vår hemsida och läs mer!


Vägbeskrivning till Gryttby 216 : ligger i Vendel, ca 3 mil norr om Uppsala. Kommer du hit med bil från Uppsala finns det olika vägar att ta:

Alternativ 1: Ta Gävlevägen (gamla E4:an) norrut mot Björklinge och fram till Läby. Där svänger du till höger mot Örbyhus. Efter ca 3 km ligger Emmaus på höger sida om vägen. En skylt står precis vid infarten.

Alternativ 2: Ta nya E4:an norrut till avfart 191 mot Örbyhus/Husby. Sväng sedan vänster mot Husby. Framme i Husby tar du höger mot Läby. Efter ca 3 km ligger Emmaus på vänster sida om vägen.

Alternativ 3: Ta nya E4:an norrut mot avfart 190 mot Björklinge. Från Björklinge följer du sedan 'Alternativ 1'.

BUSS: Från Centralstationen (hållplats C2) tar du buss 821. Vid hållplatsen Läby Södra byter du till 514 och går av vid hållplatsen Gryttby och därifrån ser man butiken.


Har du några frågor om utbudet kan du kontakta oss via telefon eller mail.



"Här kan du fynda bland mängder av husgeråd, möbler, kläder, skor, glas/porslin, böcker, loppisprylar!Emmaus är en biståndsorganisation som kom till Uppsala 1961 och var då belägen i Gamla Uppsala.Huvudändamålet var att ge mat och husrum åt "nyktra" alkoholister som var hemlösa. De gjorde en insats genom insamling och sortering av skänkta kläder samt loppmarknadsföremål och fick mat, husrum och gemenskap tillbaka. Samtidigt fick de möjlighet att i Emmaus regi hjälpa andra som har det sämre och på så sätt uppnå ett egenvärde.1966 köptes Gryttbys gamla mejeribyggnad i Vendel, 35 km norr om Uppsala och verksamheten flyttades hit.Emmaus bedriver insamling av möbler, kläder, husgeråd, böcker och allt vad människor kan avvara."
Address: Gryttby 216, 74895 Örbyhus
Phone: 018371009
City: Örbyhus
Zip Code: 74895


Similar places near
4:ans Loppis 4:ans Loppis 14 km 4:ans Loppis finns på Libbarbovägen 4 i Örbyhus. Vi har mest -50, -60 och 70-tal. Plå...
Reviews
Inte så mycket som jag hade tänkt mig efter recensionerna tidigare. Dessutom tyckte jag att det var höga priser, så det blev inga fynd eller köp av oss
Trevlig loppis. Man hittar alltid nåt man inte visste man behövde!
De borde styra upp verksamheten, städa, rensa undan smutsiga prylar och organisera . Stället är ofräscht och det är rörigt.
Trevligt, mycket att hitta där, mycket bra, definitivt värt ett besök
Mysig plats. MEN inte särskilt fräscht eller trevligt. Personalen jag träffade på, varken hälsade eller assisterade mig vid kassan. Kläder förvaras i en lada som inte är fuktskyddad, så de luktade illa och var fulla av insekter. Huvudbyggnaden var något fräschare och här kan man hitta något som inte har blivit käkat på eller möglat bort.
Ett fint utflyktsmål. Storloppis med café.
Loppis i flera olika lador allt ifrån glas porslin till möbler kläder elektronik; tavlor och böcker Lovar att alla hittar ngt att köpa med hem. Kokt supergod korv för en tia och två helt fantastiska kvinnor bakom disken med massor av humor och prat,bara dom är ett bra skäl att ta en tur förbi. Jag trivdes verlligen här.
smutsigt, det är som om de aldrig städat, oorganiserat, allt känns inkastat och som om de aldrig rensar ut det som inte säljs. Hur mycket saker som helst så man orkar inte ens titta. Allt ser skitigt och trasigt ut. FANTASIPRISER. En lampa från Ikea som ny går för 229 kronor har de prissatt till 375 kronor?? Dom lever helt uppe i det blå.
Härlig stor permanent loppis med gamla anor! Kunnig, engagerad personal som alltid är trevliga. Gott och billigt fika. Min favorit är "Emmaus-rutan". Man kan också köpa matiga mackor och Bullens pilsnerkorv. Hit återvänder jag så ofta jag har möjlighet. Man kan såklart skänka saker dit också. Pengarna går till välgörande ändamål. Har för mig det är till fattiga barn i Litauen. Klart värt en avstickare från E4an!!!
Mycket prylar i bodar/låda ganska rörigt inne bättre
Comment on this business

to add Emmaus Gryttby map to your website;