facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Engesbergs Camping & Stugby

Engesbergs Camping & Stugby

About

Gävles bästa camping ligger naturskönt vid kusten med egen badvik och härliga vyer
Var?
Strax norr om Gävle i riktning mot Bönan och nyrökt böckling!

Story

Engesbergs Camping är en camping som välkomnar alla och passar de som vill ha lugnet och familjär stämning. Vi har 83 rymliga platser med 230V, 15 platser utan el, 24 tältplatser på en underbar gräsmatta med närhet till toaletter, dusch och kök. Vi kan dessutom erbjuda plats i 12 campingstugor, varav den ena är en stuga med anor från Joe Hills födsel.

En strand med sand och gräs, sol och skugga. Nära till toaletter och reception, där ett litet utbud av dagligvaror, godis och glass finns till Er service.
Det finns även några grillplatser vid strandlinjen i området, som är populära utflyktsmål för många. Vi har även en tipi (stort indiantält) med stor eldstad inne på campingområdet som vi klär in under vinterhalvåret med pressning och är ett härligt äventyr för barnen.

De små men funktionella stugorna med egen altan utanför entren, är placerade i skogsbrynet med någon avskildhet, men ändå med närhet till vårt utbud och service.

Campingen har två marknivåer vilket gör att allt känns rymligt och mer familjärt - du väljer själv vad som passar dig - mycket sol eller lite mer skugga!

Campingen drivs av medlemmarna Engesbergs Vänner och Campingråd utan enskilt vinstintresse. Vi är många där, som alltid är beredda att sträcka fram en hjälpande hand.
Vare sig det gäller att backa in husvagnen på en plats sent en kväll, eller att hitta rätt pusselbit till förtältet, så finns det nästan alltid en erfaren campare och medlem i vår förening på plats för att på bästa sätt bistå dig.

Varmt välkomna!

.



"Välkommen till Gävle stads enda Camping. Engesbergs Camping är en lugn familjecamping med 100 platser med el, 4 platser utan el, 24 tältplatser samt 12 campingstugor.Campingen är belägen naturskönt längs kusten vid en strand med sand och gräs, sol och skugga och gott om grillplatser och strövområden.Campingen har öppet året runt. Under perioden 1/10 – 30/4 är receptionen stängd. Bokningar kan göras på telefon."
Address: Solviksvägen 7, 805 95 Gävle
Phone: +46 26-990 25
City: Gävle
Zip Code: 805 95


Similar places near
Tågkompaniet Tågkompaniet 10 km Översatt av Google Mitt tåg ställdes in i januari och jag väntar fortfarande på återb...
Smedäng Smedäng 23 km
Reviews
Oj vad mycket bättre det blivit dom senaste 5 åren! Allt är inte direkt nytt, men fräscht och rent! Mysigt, rimligt pris och väldigt fin utsikt! Nära in till Gävle!
Rekommenderas inte! Stor skillnad mellan hemsida och verklighet. Lever inte upp till varken campingkarta eller drönarfilmen.Plats: 2/5
Vi bodde i våran husvagn under våra dagar där nerePlats: 5/5
Väldigt eftersatt och omysigt. Minigolfbanan har inte fått kärlek på väldigt länge. Discomusik vräks ut över de stackars kaninerna och fåren. Väldigt skräpigt och överfulla papperskorgar. Många av bänkarna är trasiga. 120 kr kostar golfen för ett barn och en vuxen, lite väl dyrt för de barriga och sneda banorna.
Fin strand med brygga, minigolf och hoppborg finns även kaniner och lamm där som man kan få komma in å klappa. Kafeteria med glass, smörgåsar, kaffe och läsk även pommes, korv och pannkakor. Trevlig personal, finns plats för tältning även för husvagn och husbil och man kan även hyra stuga om man önskar det : Brukar ha trubadur på fredagar.
Trevlig enkel camping med nybyggda toaletter och duschar. Bodde i Joe Hill-stugan. Mycket enkel och sliten men allt vi behövde fanns och vi sov gott. Önskar dock att stugan kunde fräschas upp och inredas något mer tidstypiskt. Gärna med inblandning av sakkunniga.
Trevligt kiosk, personalen inte lika mycket. Kändes mer som de inte ville ha en i butiken så de kunde leka med telefonerna i fred... Snålade verkligen med strössel på mjukglassen...
Bra ställe, varmt vatten, dyr mjukglass Vattnet är ofta ganska varmt. Största störningen var hjonen som åkte runtrunt på vattenskoter.
Bokade en 4 bäddsstuga efter orden 'det är stugor av lite äldre standard'. Det är okej tänkte jag, vi skulle trots allt bara sova. När vi kommer till stugan ligger för det första grejer efter tidigare gäster utanför. Öppnar dörren och möts av en kall fuktig stuga, som att komma in i en jordkällare. 2 supersmala enkelsängar med hög träram så man ej hade kunnat skjuta ihop dem ens. Tillochmed fastskruvade i väggen. De andra två bäddarna var i ett rum bredvid i form av en våningssäng där rummet var lika stor som sängen i stort sett. Det var under all kritik. Man borde inte ens få hyra ut dessa stugor. Vi avbokade.
Tror killen i kassan hade mensvärk eller något. Nej men anställ serviceminded personal som inte låter / är irriterad på allt och alla. Mvh
Comment on this business

to add Engesbergs Camping & Stugby map to your website;