facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ernsts Express

Ernsts Express

About

Vi har fokus på service,
tillgänglighet, trafiksäkerhet och
ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv

Story

Historia

Allt började med en flyttbuss 1955!


I ett urklipp från 70-talet ur företagets klippbok finns att läsa en artikel:

"Modernt transporttänkande utmärker Ernst Express" Vi gjorde ett besök hos Ernst Steingruber, grundare och chef för Ernsts Express. Företaget är väl känt i Avesta. Överallt kan man se maskiner i flitigt arbete. 1955 startade Ernst med en flyttbuss. Idag har han 30 fordon, en del av mycket speciell typ och 40 anställda.

Företagets intima karaktär tycks inte ha försvunnit på grund av expansionen. Ernst har sitt kontor i en liten lägenhet på Kolgillaregatan. Vi tar inte av oss skorna men nästan, passerar fru Sonja, som fungerar som sekreterare, och befinner oss i det trevligt möblerade vardagsrummet -direktionsrummet. - Jag har varit så mycket i tidningen, värjer sig Ernst, som gick ut lantbrukshögskolan i Österriket vid krigsslutet och arbetat som lantbrukselev och förvaltare under sin första tid i Sverige. Snart nog insåg han emellertid att knappast fanns någon framtid inom jordbruket. Prognoserna i början av 50-talet talade om nedläggningar och rationaliseringar. Transportbranschen låg ganska nära till. det visade sig att Ernst satsade på rätt häst. "Ernsts Express seglar i medvind".

Idag är sonen Christer Steingruber delägare och aktiv styrelseordförande i företaget med ca 150 anställda och verksamhet på fler orter i Sverige. Ett 100-tal fordon ingår idag i koncernens verksamhet.

Address: Källhagsgatan, 77435 Avesta (municipalité)
Phone: 0226-59100
City: Avesta
Zip Code: 77435


Similar places near
Västanhede Trafik Västanhede Trafik 2 km Jag ringde dem för att höra om kvarglömda saker på deras bussar. Jag talade med en so...
Hovnäs Färja Hovnäs Färja 26 km Toppenmysigt! Härligt att kunna köpa fika i väntan på färjan.
Per Åkares Budbil Per Åkares Budbil 105 km Kör styckegods...Eller snabba budleveranser! Fasta körningar eller enstaka körningar!...
Reviews
Bästa arbetsgivaren på alla år i yrket 45år
Det gröna åkeriet.
Bra åkeri med trevliga bra chaufförer som får jobbet gjort.
Aldrig problem när man behöver tvätta bilarna och super trevlig personal
Gamla arbets givaren är i samma lokaler.
Bästa åkeriet.
Tvättade företagsbilen. Grymt arbete.
Ett grönt åkeri
Många långa lastbilar
Comment on this business

to add Ernsts Express map to your website;