facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Eskilstuna Ölkultur

Eskilstuna Ölkultur

Story

Eskilstuna Ölkultur är ett lokalt företag och en förening som under 2008 startade Sveriges första bryggeripub i en gammal kulturbyggnad i centrala Eskilstuna.

Bryggeriet tillverkar öl med hantverksmässiga, traditionella metoder och råvaror av högsta kvalitet. De båda kopparpannorna har en kapacitet på 1 000 liter. Under 2008 bryggdes fyra öl, varav ett var Jubileumsölen som ska såldes under Eskilstunas 350-årsjubileum.

Ölen bryggs i första hand för medlemmarna i föreningspuben. Under åren har medlemsantalet ökat från cirka 600 medlemmar till nästan 2 000. I medlemspuben erbjuds trevligt umgänge, musik, konstutställningar och olika arrangemang som den årliga Oktoberfesten och resor till Öl-SM.

Bryggeri med pub är också en uppskattad konferens- och festlokal med modern teknik där bolaget erbjuder ölprovningar, bryggerivisningar och sammanträdeslokaler kombinerat med mat från våra samarbetspartners.

Address: Faktorigatan 1, Box 261, 632 20 Eskilstuna
Phone: 016131714
City: Eskilstuna
Zip Code: 632 20


Similar places near
Lion Bar Eskilstuna Lion Bar Eskilstuna 502 meter Bra priser och personalen är trevlig.
The Bishops Arms Eskilstuna The Bishops Arms Eskilstuna 520 meter Väldigt trevlig personal och bra utbud på öl
Restaurang Grappa Restaurang Grappa 524 meter Mycket god mat speciellt pasta med oxfile. Den vanliga resturangen var full så vi fic...
Royal Oak Ale House Royal Oak Ale House 539 meter Trevlig ölpub med god mat och bra ölutbud. Kul med lite happenings som trubadur och q...
Biografbaren Biografbaren 968 meter 50-tals-stuk på inredningen. Supermysigt. Bio-inspirerad matsedel. Missa inte källar...
Bad Brain Brewery Bad Brain Brewery 973 meter Craftbeer från Eskilstuna, än så långe småskaligt men snart konkurrerar vi ut Spendru...
Makkara Yksi Makkara Yksi 1 km Härligt ställe! Kanske inte optimalt att besöka som glutenintolerant, men man kan få ...
Mestaria Pizzeria Restaurang O. Pub Mestaria Pizzeria Restaurang O. Pub 4 km Bästa pizza i MESTA
Reviews
God öl och mycket mat så man går inte hungrig härifrån
Ölen var väldigt god. Personalen engagerad och kompetent om just öl. Lokalen är ganska ofräsch, där vissa möbler luktar unket, men det kan väl gå hem för en pub. Maten lämnade mycket att önska. Betalar man 179kr för en burgare förväntar man sig i alla fall färska istället för frysta råvaror. Återkommer gärna för ölen, inte för maten. Kika på Nässjö Ölcafé, de lyckas med alla tre.
Kom inte hit och för att äta, maten är smaklös, kall och otillagad. EXTREMT besviken och missnöjd! Borde stängas ner.
Fantastiskt ställe med många olika ölsorter.ä, egen producerad öl och inköpt öl. Bra mat
God öl och fin stämning, provade en ölbricka så det blev många öl provade idag ; stora charktallriken är stor.
En fantastisk ölprovning där vi fick lära oss mer om öl samtidigt smaka lite olika sorter som gör att vi nu vågar utmana oss att testa andra sorters öl. Vi fick gå ner I källaren och se tankarna där ölen jäser...
Väldigt trevligt ställe för den som gillar kultur, historia och bra öl.
Trevligt värre! Mycket bra ölsorter och ikväll var det live musik dessutom. Chark o ostbrickan var bra. Brygghus miljö är mysigt.
Kanonläge och god öl, utökat sortiment i år. Tråkigt att de inte fixat tillgänglighet till försäljning i lucka och toalett. Hur svårt ska det vara att bygga ramper och sätta upp räcke? Ja, jag har påtalat detta via mail redan förra sommaren!
Fantastisk pub med lokalbryggd och smakrik öl. Kunnig personal som gärna delade sina kunskaper om tillverkning och smaker.
Comment on this business

to add Eskilstuna Ölkultur map to your website;