facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fältarna Danderyd

Fältarna Danderyd

About

Vi i Fältteamet arbetar förebyggande med ungdomar, 12-18 år och finns på platser där ni är!

Story

Fältteamet
Fältsekreterarna arbetar förebyggande och uppsökande i offentliga ungdomsmiljöer. Målgruppen är ungdomar mellan 12 och 18 år som går i skolan eller är bosatta i Danderyds kommun. Fältarbetarens relation till ungdomar bygger på frivillighet, förtroende och respekt för ungdomens integritet.
Fältteamet är en del av familjeavdelningen och Danderyds socialkontor. I Fältteamet arbetar tre fältsekreterare och vi är utbildade socionomer. Vi arbetar under tystnadsplikt. Fältteamet har en god kännedom om ungdomssituationen i Danderyds kommun och bedriver ett nära samarbete med bla. fritid, polis och skola.

Stöd till ungdomar
Du som tonåring kan kontakta oss i Fältteamet om stort och smått om du behöver prata med en vuxen och inte vet vart du ska vända dig. Du kan till exempel ha funderingar kring relationer, skolan, alkohol, droger eller din familjesituation. Du kan även kontakta oss om du är orolig för en kompis. Vi erbjuder gruppaktiviteter, enskilda samtal över en fika eller hjälp med att hitta det stöd just du behöver.

Vi arbetar uppsökande för att möta ungdomar i deras miljöer till exempel i skolan, på fritidsgården, på gator och torg och på Facebook. Under skolans läsår arbetar vi ute fredag- och lördagkvällar. De kallare vintermånaderna arbetar vi ute endast fredagkvällar.

Stöd till föräldrar
Känner du oro för din tonåring eller har frågor som rör tonårstiden kan du kontakta Fältteamet som arbetar med att stödja ungdomar och deras föräldrar. Du som förälder kan kontakta oss om stort och smått. Genom vårt uppsökande arbete har vi god kännedom om tonårstiden och ungdomskulturer. Vi erbjuder enskilda samtal för tonåringar och deras föräldrar, nätverksträffar för föräldrar, föräldravandring och föräldrakursen KOMET.

Rör dina frågor alkohol och droger kan du även kontakta Maria ungdom.

Föräldrakurs
Vill du minska bråk och konflikter med ditt barn eller tonåring? Delta i en föräldragrupp!

KOMET är en utbildning för dig som vill träna dig på att hantera bråk och konflikter med ditt barn eller din tonåring mer framgångsrikt.

Kontakta oss vid frågor och anmälan
Barn 3-11 år: Skicka e-post till familjeteamet eller ring 08-568 911 55.
Ungdomar 12-18 år: Skicka e-post till fältteamet eller 08-568 911 52.

Välkommen att kontakta oss

Sara, Jessica och Sabine

Tänk på:
När du kontaktar kommunen via sociala medier kommer andra att kunna läsa vad du skriver. Använd därför inte våra kanaler i sociala medier för att skicka känslig information, till exempel personuppgifter.

Kommentera gärna våra inlägg men tänk på:
- om dina frågor är av mer privat karaktär ber vi dig att kontakta oss via e-post, telefon eller brev
- att din kommentar ska röra det aktuella ämnet/nyheten
- att kommunens kanaler inte är en arena för politiska diskussioner
- att din kommentar inte får innehålla personangrepp, kränkande uttalanden, svordomar eller annat stötande
- att inte publicera reklam, till exempel för produkter

Vi tar bort kommentarer som strider mot dessa regler. Om du själv upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det till [email protected].


Address: Svärdvägen 3b, 182 11 Danderyd
Phone: 08-568 911 52
City: Danderyd
Zip Code: 182 11


Opening Hours

Monday: 08:00 - 16:30
Tuesday: 08:00 - 16:30
Wednesday: 08:00 - 16:30
Thursday: 08:00 - 16:30
Friday: 08:00 - 16:30


related searches: Fältarna danderyd age, Valborg Danderyd, Mitt Danderyd, Danderyd evenemang, Danderyd kommunslogan, Internet Danderyd, Danderyd valresultat, Del av Danderyd
Similar places near
Socialtjänsten i Danderyd Socialtjänsten i Danderyd 224 meter Ljus och fräscht o lokalerna, trevlig kundtjänst som hjälpte mig: mvh John westman
Comment on this business

to add Fältarna Danderyd map to your website;