facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Färnebo folkhögskola

Story

Färnebo folkhögskola har en enhet i Österfärnebo och en enhet i Gävle. Det är freds-, miljö- och solidaritetsrörelsens folkhögskola. Bakom skolan står 14 organisationer som tillsammans vill verka för internationell jämlikhet, rättvis fred, hushållning med jordens resurser, demokrati, mänskliga fri- och rättigheter samt jämställdhet mellan könen.Färnebo folkhögskola blev egen folkhögskola 1991, men kursverksamheten började redan 1977, då som en del av Västerbergs folkhögskola. I drygt trettio år har skolan arrangerat kurser med resor till bland annat Afrika och Latinamerika. På skolan arrangeras många olika sorters kurser, till exempel resande kurser, allmän kurs, etableringskurs och studiemotiverade folkhögskolekurs. Skolan genomför också distanskurser och kortkurser.På skolans allmänna kurs i Gävle går det att läsa både på grundskolenivå, motsvarande högstadienivå, samt på gymnasienivå. Allmän kurs ger dig chans att läsa in behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola. På skolan finns tre-fyra grupper som studerar på allmän kurs, sammanlagt mellan 60 och 80 studerande.En resande kurs, som genomförs i Österfärnebo, handlar om att dela erfarenheter med och få inblick i andra människors livsvillkor. Målet är också att studerande lär sig om hur människor i olika delar av världen organiserar sig för att förändra samhället. Det handlar med andra ord om att studera demokrati och mänskliga rättigheter i praktiken. I kursen får de studerande även öva på att intervjua och dokumentera, samt producera fotoreportage, radio, artiklar eller film. I kursen övar de studerande också på att jobba med folkbildning till exempel genom workshops, kampanjer, föredrag etc.

Address: Österfärnebo
City: Österfärnebo



related searches: Bollnäs folkhögskola, Västerbergs folkhögskola, Folkhögskola Stockholm
Similar places near
Färnebo Folkhögskola Färnebo Folkhögskola 10 meter Toppenskola som verkligen tar människor och världen på allvar! Fin miljö, trevliga lo...
Färnebo Folkhögskola Färnebo Folkhögskola 10 meter Inte bara en av Sveriges bästa folkhögskolor, också en oas att vistas i och med ett k...
Reviews
Färnebo Folkhögskola är en skola där vi möts och allas erfarenhet och kunskap skapar en helhet som var och en kan ta del av.
Inte bara en av Sveriges bästa folkhögskolor, också en oas att vistas i och med ett kursutbud som får en att önska att man kunde klona sig.
En fantastisk skola och mötesplats där människor från hela samhället och världen träffas för att lära sig genom varandras kunskaper och erfarenheter!
Inspirerande och som en oas i en för övrig ganska dyster värld.
En helt fantastisk skola!
Comment on this business

to add Färnebo folkhögskola map to your website;