facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Falsterbohus

Address: Falsterbohusvägen 1, 23940 Falsterbo
Phone: +46708107944
City: Falsterbo
Zip Code: 23940


Reviews
Trevligt och rofyllt ställe. Här kan man sitta och fundera över svunna tider och hur borgen och omgivningarna såg ut för 500-600 år sedan. På borgen dog drottning Margaretas son Olof år 1387. En plakett uppsatt på muren minner om händelsen 100 meter till stranden och vita stränder.
1311 nämns Falsterbohus för första gången i bevarade historiska källor i samband med att den ursprungliga borgen förstördes i en attack från hanseatiska styrkor riktade mot den danske kungen Erik Menved. Några år senare byggdes en ny borg som återigen förstördes, den här gången av svenska styrkor.Borgen uppfördes igen och i slutet av 1300-talet flyttade kungens fogde från Skanörs borg till Falsterbohus, då den senare borgen var i bättre skick och dessutom var bättre befäst. Detta var även i samband med att den ekonomiskt mycket viktiga Skånemarknaden försköts från Skanör till Falsterbo. Olof av Danmark och Norge, son till drottning Margareta dog på Falsterbohus år 1387.
Borgruinen o framför allt vallgravarna är ju tyvärr nedgångna. Men man hör historiens vingslag...
Det är inte mycket kvar av ruinen men ändå lite historia. Mycket trevlig omgivning.
Där har jag sedan 1953. Ser likadant ut fortfarande. Stranden 100 meter bort.
Otroligt dåligt skyltat...finns inga väganvisningar!!!!!!!!!!!!!!????????? annars kul att se så gamla fornlämningar.....
Intressant, men tyvärr jagade myggen bort oss.
Trevlig personal ock mysigt att sitta.
Fin vitkalkad föredömligt skick
Comment on this business

to add Falsterbohus map to your website;