facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Filmarbetare på Tärna fhsk

Filmarbetare på Tärna fhsk

About

FILMARBETARE - en ettårig eftergymnasial filmutbildning på Tärna folkhögskola. Beställningsfilm och egen produktion, filmteori och praktikperiod.

Story

Introduktion | Fakta | Kursinnehåll
Beställningsfilm och egen produktion med dokumentär inriktning

Inriktning:
Filma dina egna och andras produktioner!
Filmarbetarlinjen är en förberende grundutbildning för yrkesverksamhet som frilansare eller anställd inom filmbranschen.
Kursen innehåller en blandning av dokumentärt och eget berättande och att dokumentera och producera för andra uppdragsgivare. Kursen hjälper studenten att hitta sin egna berättarröst och även att använda och anpassa den till uppdragsgivare.
Utbildningen har en stark koppling till branschen och möjlighet att få testa olika yrkesroller med varierande uppdrag och inspelningar.
Under kursens gång får studenterna uppdrag och övningar från företag, organisationer och lokala aktörer i kulturlivet.
Kursen är användbar både för de som vill studera vidare vid högre filmutbildningar eller för de som vill få en grund för att jobba i branschen eller starta eget företag eller frilansa.

Utbildningen vänder sig till dig som under ett år vill ägna dig åt att utveckla ditt kreativa berättande inom rörlig bild och främst dokumentärt, men som även är intresserad av att använda det kreativa berättandet på ett mer kommersiellt plan.

Arbetsformer:
Arbete sker både i grupp och enskilt. Kursen vill få studenterna att öva sig på att arbeta kreativt i grupp men också på självständigt arbete. Många uppgifter ges från externa uppdragsgivare samt genom workshops med gästföreläsare från branschen.
Utbildningens huvudlärare är utbildad vid bla Dramatiska Institutet.

Address: Folkhögskolevägen 12, 73393 Sala
Phone: 0224-583 00
City: Sala
Zip Code: 73393related searches: Folkhögskola nu sommarkurser, Folkhögskola Uppsala
Comment on this business

Reviews, get directions and contact details Filmarbetare på Tärna fhsk.

Sala school

opening hours, reviews, map, satellite view. Filmarbetare på Tärna fhsk address, phone, state, city, zip code. On this page you can find companies similar to Filmarbetare på Tärna fhsk. On this website you can share your comments and experiences about Filmarbetare på Tärna fhsk with other people.

to add Filmarbetare på Tärna fhsk map to your website;