facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Filmarbetare på Tärna fhsk

Filmarbetare på Tärna fhsk

About

FILMARBETARE - en ettårig eftergymnasial filmutbildning på Tärna folkhögskola. Beställningsfilm och egen produktion, filmteori och praktikperiod.

Story

Introduktion | Fakta | Kursinnehåll
Beställningsfilm och egen produktion med dokumentär inriktning

Inriktning:
Filma dina egna och andras produktioner!
Filmarbetarlinjen är en förberende grundutbildning för yrkesverksamhet som frilansare eller anställd inom filmbranschen.
Kursen innehåller en blandning av dokumentärt och eget berättande och att dokumentera och producera för andra uppdragsgivare. Kursen hjälper studenten att hitta sin egna berättarröst och även att använda och anpassa den till uppdragsgivare.
Utbildningen har en stark koppling till branschen och möjlighet att få testa olika yrkesroller med varierande uppdrag och inspelningar.
Under kursens gång får studenterna uppdrag och övningar från företag, organisationer och lokala aktörer i kulturlivet.
Kursen är användbar både för de som vill studera vidare vid högre filmutbildningar eller för de som vill få en grund för att jobba i branschen eller starta eget företag eller frilansa.

Utbildningen vänder sig till dig som under ett år vill ägna dig åt att utveckla ditt kreativa berättande inom rörlig bild och främst dokumentärt, men som även är intresserad av att använda det kreativa berättandet på ett mer kommersiellt plan.

Arbetsformer:
Arbete sker både i grupp och enskilt. Kursen vill få studenterna att öva sig på att arbeta kreativt i grupp men också på självständigt arbete. Många uppgifter ges från externa uppdragsgivare samt genom workshops med gästföreläsare från branschen.
Utbildningens huvudlärare är utbildad vid bla Dramatiska Institutet.

Address: Folkhögskolevägen 12, 73393 Sala
Phone: 0224-583 00
City: Sala
Zip Code: 73393related searches: Folkhögskola nu sommarkurser, Folkhögskola Uppsala
Reviews
Måla fritt vecka 26 var en härlig och kul vecka. Maten var kanon och personalen jätte trevliga.
Gick HI programmet 2021/22 sen fortsatte på Massör utbildningen. Verkligen en härlig miljö med underbar personal. Ett ställe man kan lära sig mycket av varandra och sig själv.
Jag gick i skådespelarklassen år 2020-2021 och jag kan säga MYCKET om min tid på Tärna. Jag vill börja med att säga att maten och matpersonalen är helt fantastiska, likaså husmor samt de andra som tar hand om fastigheten. Internatet är det heller inget fel på och lokalerna är relativt fräscha, speciellt lyxigt är det med gym och pool. Dock, det stora minuset som hovrade över min tid på Tärna var själva utbildningen. Det var alltifrån lärare som nästan aldrig var på plats, inte tog till sig konstruktiv kritik, till en ledning som efter flertal olika samtal inte gjorde något åt saken. Efter ett år på Tärna skulle jag inte säga att jag egentligen lärt mig något, iallafall inte om skådespeleri. Den första terminen präglades av radio, radio och radio. Vi jobbade med ett halloweenprojekt under en längre tid, vår grupps projekt en spökrunda ställdes in samma dag som vi skulle arrangera rundan, utan någon slags förvarning. Höjdpunkten under höstterminen var nog julshowen som vi alla skrev och utförde tillsammans. Under vårterminen blev det tyvärr inte bättre. Vi jobbade under majoriteten av året nästan helt utan lärare. Vi började med ett monologblock, detta jobbade vi med i åtminstone två månader. Vi hade även två veckor impro, vilket var ett välkommet avbrott efter två månader utan lärare. Resten av terminen ägnades åt våra ”slutprojekt”. Under dessa två terminer frågade vi konstant efter en kursplan, något vi aldrig fick, och efter åtskilliga samtal blev det inte bättre. Om du söker till Tärna för att utvecklas inom film eller som skådespelare har du sökt fel skola. Har du däremot sökt till Tärna för att du inte har något bättre att göra så har du kanske hittat rätt? Jag hade hursomhelst inte rekommenderat skådespeleriutbildningen till någon.
Skolan är fin, tillgång till bra lokaler med gym, pool och bastu. Matpersonalen är världens snällaste och lagar fantastiskt god mat. Rummet man har på internatet är bra, lagom stort för en person, och bra pris på hyra då det ingår att hyra rummet, frukost lunch och middag fem dagar i veckan, samt tillgång till skolans utrymmen. Om det endast hade varit på grund av dessa punkter hade jag gett 4 eller 5 stjärnor i min recension, men anledningen till att jag ger 1 stjärna är på grund av utbildningen jag gick, Skådespelarutbildning inriktning mot film och radio, som jag efter en termin valde att hoppa av. Det var trots allt utbildningen jag sökte till först och främst och det jag såg mest fram emot. I början av terminen hade vi en del improvisationsövningar, men sedan dog det ut och det var väldigt mycket dötid som kunde använts till skådespelarövningar, skådespelartekniker, mimspel, medmera. Trots att utbildningen utger sig för att vara en skådespelarutbildning kändes det mer som en radioutbildning då det var mest fokus på radio. Att hålla på med radio var intressant och lärorikt och det var också det enda inom utbildningen jag skulle säga att jag faktiskt lärde mig. Men i en skådepelarutbildning vill jag att fokus ska vara på just skådespeleri, vilket inte borde vara så mycket begärt. Om du är intresserad av teater och skådespeleri och funderar på att börja en skådespelarutbildning så rekommenderar jag dig att spara dina pengar och söka till en annan utbildning som är bättre och vill avråda dig från att söka denna så att du inte gör samma misstag som jag gjorde. Bromma folkhögskola och Sigtuna är två exempel som jag hört gott om men det finns fler som du kan hitta på folkhogskola.nu
Jag gick skådespelsutbildningen och hoppade av vid årskiftet för att jag inte var nöjd med kurserna, lärarna och upplägget. Det var ett jobbigt beslut att ta då jag älskade min klass och internatet. Jag började plugga på Tärna för att lära mig skådespel och teater men lärde mig betydligt mer om filmkunskap och radio. Vi hade i princip aldrig genomgångar på våra teaterlektioner och jag upplevde många fler väsentliga brister i utbildningen. På det stora hela kändes utbildningen väldigt oseriös. Rekommenderar den inte till någon.
Oengagerade lärare och oengagerade elever. Riktigt trist jämfört med Mullsjö Folkhögskola exempelvis, där jag studerat tidigare
Smaklig mat, bibilioteket är fullt med böcker, lärarna är snälla och trevliga och det är oerhört fint på internatet
En traditionsrik folkhögskola i en underbar miljö, med flera viktiga specialutbildningar.
Comment on this business

Reviews, get directions and contact details Filmarbetare på Tärna fhsk.

Sala school

opening hours, reviews, map, satellite view. Filmarbetare på Tärna fhsk address, phone, state, city, zip code. On this page you can find companies similar to Filmarbetare på Tärna fhsk. On this website you can share your comments and experiences about Filmarbetare på Tärna fhsk with other people.

to add Filmarbetare på Tärna fhsk map to your website;